Analýza péče o zaměstnance ve velké stavební společnosti

Název práce: Analýza vybraných zložiek starostlivosti o zamestnancov vo veľkej stavebnej spoločnosti
Autor(ka) práce: Šefčíková, Soňa
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Němec, Otakar
Oponenti práce: Šikýř, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom bakalárskej práce je dať stavebnej spoločnosti AB (ktorá si nepriala byť menovaná) doporučenia k aktuálnej ponuke zamestnaneckých výhod. Na základe expertného rozhovoru s riaditeľom odboru odmeňovania a analýzy ponuky zamestnaneckých výhod boli zistené jej nedostatky, ku ktorým bol vypracovaný konkrétny návrh zmeny aj s vyčíslením nákladov z pohľadu spoločnosti, ktoré by táto zmena vyvolala. Bakalárska práca je rozdelená na dve časti. V úvode teoretickej časti sú analyzované pojmy personálna politika organizácie a starostlivosť o zamestnancov. Po ich ozrejmení je venovaná pozornosť samotným zamestnaneckým výhodám. Praktická časť je zameraná hlavne na súčasnú ponuku zamestnaneckých výhod, zliav a zvýhodnení spoločnosti AB a následne na návrh zmien s udaním nákladov nielen ročne na zamestnanca, ale aj so simuláciou celkových nákladov na všetkých zamestnancov za rok 2013.
Klíčová slova: zľavy a zvýhodnenia; zamestnanecké výhody; starostlivosť o zamestnancov; personálna politika
Název práce: Analýza péče o zaměstnance ve velké stavební společnosti
Autor(ka) práce: Šefčíková, Soňa
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Němec, Otakar
Oponenti práce: Šikýř, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce je dát stavební společnosti AB (která si nepřála být jmenována) doporučení k aktuální nabídce zaměstnaneckých výhod. Na základě expertního rozhovoru s ředitelem odboru odměňování a analýzy nabídky zaměstnaneckých výhod byly zjištěny nedostatky, ke kterým byl vypracován konkrétní návrh změny i s vyčíslením nákladů z pohledu společnosti, které by tato změna vyvolala. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. V úvodu teoretické části jsou analyzovány pojmy personální politika organizace a péče o zaměstnance. Po jejich vyjasnění je věnována pozornost samotným zaměstnaneckým výhodám. Praktická část je zaměřena hlavně na současnou nabídku zaměstnaneckých výhod, slev a zvýhodnění společnosti AB a následně na návrh změn s udáním nákladů nejen ročně na zaměstnance, ale i se simulací celkových nákladů na všechny zaměstnance za rok 2013.
Klíčová slova: péče o zaměstnance; slevy a zvýhodnění; zaměstnanecké výhody; personální politika
Název práce: Analysis of selected employee's care components in the large construction company
Autor(ka) práce: Šefčíková, Soňa
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Němec, Otakar
Oponenti práce: Šikýř, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The goal of the bachelor thesis is to give a construction company AB (which does not want to be identified) recommendations for current offer of the employee benefits. Based on expert interviews with the Compensation and benefits director and the analysis of employee benefits there have been identified limitations, which are eliminated by offering of specific amendment proposals and by the calculation of the company costs caused by the change. Bachelor thesis is divided into two parts. The introduction of the theoretical part analyzes personnel policies of the organization and employee care. After the clarification of these concepts attention is paid to the actual employee benefits. The practical part focuses mainly on the current offer of the employee benefits, discounts and allowances of the company AB and thereafter on offerings of the amendments, providing not only the cost per year per employee, but also providing the simulation of the total cost for all employees in 2013.
Klíčová slova: discounts and allowances; employee benefits; employee care; personnel policy

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 17. 10. 2012
Datum podání práce: 17. 5. 2013
Datum obhajoby: 4. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/39861/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: