Systémový model pro analýzu rozhodování žadatelů projektu CzechEkoSystem

Název práce: Systémový model pro analýzu rozhodování žadatelů projektu CzechEkoSystem
Autor(ka) práce: Polák, Petr
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mildeová, Stanislava
Oponenti práce: Král, Miroslav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Systémová dynamika představuje přístup sloužící k pochopení chování komplexních systémů. Tato diplomová práce se zaměřuje na simulační model, vycházející z principů systémové dynamiky a řešící problém nedostatečného počtu kandidátů, kteří splňují podmínky projektu stanovené vládní agenturou CzechInvest. Tento projekt s názvem CzechEkoSystem je převážně zaměřen na efektivní rozvoj malých a středních podniků s inovativním podnikatelským záměrem. Tato práce začíná popisem základních teoretických poznatků ze systémové dynamiky, a to včetně konkrétních nástrojů systémových modelů, prostřednictvím nichž je popsán simulační model. Poté práce pokračuje představením klíčových pojmů souvisejících s projektem CzechEkoSystem. V závěru jsou prezentovány výsledky a doporučení vedoucí ke zvýšení seznamu inovativních malých a středních podniků s ambicí přihlášení se do projektu CzechEkoSystem.
Klíčová slova: Systémová dynamika; Diagram stavů a toků; Podpora rozhodnutí; Systémový model; CzechInvest; CzechEkoSystem
Název práce: System model for analysis of applicant decision in project of CzechEkoSystem
Autor(ka) práce: Polák, Petr
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Mildeová, Stanislava
Oponenti práce: Král, Miroslav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
System Dynamics is a powerful approach to understanding the behaviour of complex systems. This thesis is focused on a simulation model, that goes from principles of System Dynamics and the model will solve the problem of insufficient number of applicants that meet a specific set of project requirements, which are defined by the government agency, CzechInvest. The project, CzechEkoSystem, is mainly focused on efficient development of small and medium sized enterprises based on their pioneering business model. The thesis begins by describing the basic theories of System Dynamics that are introduced and elaborated on, within the particular tools of the simulation model problem statement. Then key terms about the CzechEkoSystem project are introduced. In the conclusion, results and recommendations for increasing the portfolio of pioneering small and medium sized enterprises are presented.
Klíčová slova: Stock and Flow diagram; System model; CzechInvest; System Dynamics; CzechEkoSystem; Decision support

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 4. 2012
Datum podání práce: 23. 5. 2013
Datum obhajoby: 5. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/37460/podrobnosti

Soubory ke stažení

Hlavní práce
Neveřejný soubor
Stáhnout
    Poslední aktualizace: