Marketingový plán zájmového sdružení

Název práce: Marketingový plán zájmového sdružení
Autor(ka) práce: Březík, Jan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Procházková, Markéta
Oponenti práce: Třesohlavý, Karel
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce je zaměřena na přípravu marketingového plánu pro zájmové sdružení, které působí na poli cyklistiky a cykloturistiky. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí, teoretické a praktické. První je zaměřena na problematiku strategického marketingového řízení a přípravu marketingového plánu z obecného úhlu pohledu, druhá pojednává o jejich konkrétní aplikaci pro zkoumaný subjekt. Výstupem práce je ucelený marketingový plán, který přímo navazuje na strategické cíle a poslání zájmového sdružení. V práci pojednávám o trhu domácího cestovního ruchu, zaměřuji se na cílovou skupinu cyklistů a cykloturistů a analyzuji současný stav zkoumaného subjektu, navrhuji novou strukturu produktového portfolia. Součástí marketingového plánu je i akční plán s návrhem jednotlivých komunikačních aktivit.
Klíčová slova: cykloturistika; cyklistika; cílová skupina; produktové portfolio; marketingový plán; strategický marketing; strategie
Název práce: Marketing plan for a civic association
Autor(ka) práce: Březík, Jan
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Procházková, Markéta
Oponenti práce: Třesohlavý, Karel
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The diploma thesis focuses on the preparation of a marketing plan for a civic association that offers products and services for both professional and amateur cyclists. The thesis is divided into two main parts, a theoretic one and a practical one. The theoretic part describes the general view at the strategic marketing and the marketing plan; the practical part describes the concrete application of the above stated marketing approaches. The outcome of the thesis is the plan that comes directly out from the mission and strategic goal of the association. In practical part of the thesis, I am analysing the market of domestic travels, I am focusing on the segmentation of target group later on. The current status of the association is analysed and described in terms of product portfolio and strategic approaches. I am offering a new structure of the portfolio for which the marketing plan is being prepared. The action plan with all communication activities is part of the final outcome as well.
Klíčová slova: strategy; marketing plan; strategic marketing; cycling; target group; product portfolio

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 1. 2012
Datum podání práce: 30. 4. 2013
Datum obhajoby: 5. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/35402/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: