Systém centralizující online platební možnosti finančních institucí

Název práce: Systém centralizujúci online platobné možnosti finančných inštitúcií
Autor(ka) práce: Ivanecký, Jakub
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Bruckner, Tomáš
Oponenti práce: Petříková, Jiřina
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zaoberá problematikou online platobných systémov a možnosťami prijímania platieb na internete pre elektronických obchodníkov. Cieľom práce je popísať vybrané online platobné metódy konkrétnych poskytovateľov na trhu a navrhnúť systém, ktorý ich bude centralizovať do jednej platobnej brány s jeho následnou implementáciou. Teoretická časť rozoberá kryptografické techniky využívané vo vybraných online platobných systémoch a výslednej platobnej bráne. Ďalej obsahuje všeobecný pohľad na súčasný stav a trendy v oblasti elektronických platieb zameraný na ich obmedzenia a bezpečnosť. V praktickej časti sa práca venuje návrhu systému centralizujúceho online platobné možnosti finančných inštitúcií, jeho praktickej implementácii a špecifikuje technickú stránku výslednej platobnej brány.
Klíčová slova: Platby na internete; Online platobné systémy; Platobné brány
Název práce: Systém centralizující online platební možnosti finančních institucí
Autor(ka) práce: Ivanecký, Jakub
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Bruckner, Tomáš
Oponenti práce: Petříková, Jiřina
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se zabývá problematikou online platebních systémů a možnostmi přijímaní plateb na internetu pro elektronické obchodníky. Cílem práce je popsat vybrané online platební metody konkrétních poskytovatelů na trhu a navrhnout systém, který jich bude centralizovat do jedné platební brány s jeho následnou implementací. Teoretická část rozebírá kryptografické techniky využívané ve vybraných online platebních systémech a výsledné platební bráně. Dále obsahuje všeobecný pohled na současný stav a trendy v oblasti elektronických plateb zaměřený na jejich omezení a bezpečnost. V praktické části se práce věnuje návrhu systému centralizujícího online platební možnosti finančních institucí, jeho praktické implementaci a specifikuje technickou stránku výsledné platební brány.
Klíčová slova: Platební brány; Online platební systémy; Platby na internetu
Název práce: The system centralizing online payment methods of financial institutions
Autor(ka) práce: Ivanecký, Jakub
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Bruckner, Tomáš
Oponenti práce: Petříková, Jiřina
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis deals with the topic of online payment systems and possibilities of receiving payments on the internet for e-commerce purposes. The goal of the thesis is to provide information about selected online payment methods of particular providers on the market and design system centralizing these methods into single payment gateway with its implementation. The theoretical part addresses cryptographic techniques used in selected online payment systems as well as in the resulting payment gateway. This part also contains general overview of the current status and trends in the area of electronic payments focused on their limitations and security. In its practical part this thesis focuses on the design of the system centralizing online payment methods of financial institutions, its practical implementation and specifies technical aspects of the resulting payment gateway.
Klíčová slova: Payment gateways; Internet payments; Online payment systems

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 11. 2012
Datum podání práce: 1. 5. 2013
Datum obhajoby: 25. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/42472/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: