Kritéria výběru Open-Source ERP systému

Název práce: Kritéria výberu Open-Source ERP systému
Autor(ka) práce: Gardlík, Peter
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Fortinová, Jana
Oponenti práce: Basl, Josef
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zaoberá open source ERP systémami a stanovením kritérií pre ich výber. Ciele práce sú stanovenie kritérií pre výber open source ERP a výber troch konkrétnych produktov zo súčasnej ponuky najúspešnejších projektov, na ktorý nadväzuje ich porovnanie podľa stanovených kritérií. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Spočiatku sa práca zaoberá vymedzením základných pojmov na pochopenie problematiky. Patria sem definície podnikového informačného systému, ERP a open source. Následne práca prechádza k stanoveniu kritérií pre výber open source ERP a k výberu troch konkrétnych produktov. Predposledná kapitola porovnáva vybrané produkty podľa stanovených kritérií a v závere je zhrnuté ako sa podarilo naplniť stanovené ciele. Prínos práce vidím v stanovení kritérií pre výber open source ERP. Odskúšanie a zoznámenie sa s vybranými a porovnanými produktmi sa tiež javí ako prínos pre záujemcov práve o tieto produkty.
Klíčová slova: podnikový informačný systém; open source software; ERP systém
Název práce: Kritéria výběru Open-Source ERP systému
Autor(ka) práce: Gardlík, Peter
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Fortinová, Jana
Oponenti práce: Basl, Josef
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se zabývá open source ERP systémy a stanovením kritérií pro jejich výběr. Cíle práce jsou stanovení kritérií pro výběr open source ERP a výběr tří konkrétních produktů ze současné nabídky nejúspěšnějších projektů na který navazuje jejich srovnání podle stanovených kritérií. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Zpočátku se práce zabývá vymezením základních pojmů k pochopení problematiky. Patří sem definice podnikového informačního systému, ERP a open source. Následně práce přechází ke stanovení kritérií pro výběr open source ERP a k výběru tří konkrétních produktů. Předposlední kapitola srovnává vybrané produkty dle stanovených kritérií a v závěru je shrnuto, jak se podařilo naplnit stanovené cíle. Přínos práce vidím ve stanovení kritérií pro výběr open source ERP. Odzkoušení a seznámení se s vybranými a srovnávanými produkty se rovněž jeví jako přínos pro zájemce právě o tyto produkty.
Klíčová slova: ERP systém; open source software; podnikový informační systém
Název práce: The selection criteria for the Open-Source ERP system
Autor(ka) práce: Gardlík, Peter
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Fortinová, Jana
Oponenti práce: Basl, Josef
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The paper focuses on open source ERP systems and on setting criteria for their selection. The objective of the paper is setting criteria for the selection of open source ERP and selecting three particular products form the current list of most successful projects. What follows is their comparison based on the chosen criteria. The paper is divided into a theoretical and a practical part. In the beginning the paper focuses on the definition of the basic terms and understanding of the topic, i. e. definitions of enterprise information system, ERP and open source. Next the paper proceeds to setting the criteria for selecting open source ERP and to selecting three particular products. The penultimate chapter compares the selected products on the basis of the chosen criteria and the paper concludes with summary of how the objectives were met. The contribution of the paper is seen in setting the criteria for selection of open source ERP. Testing and familiarisation with the chosen and compared products seems also to be of importance for those interested in these products.
Klíčová slova: open source software; ERP system; enterprise information system

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 15. 2. 2013
Datum podání práce: 15. 5. 2013
Datum obhajoby: 27. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/42192/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: