Kritéria výběru vhodného ERP systému pro výrobní podnik

Název práce: Kritéria výberu vhodného ERP systému pre výrobný podnik
Autor(ka) práce: Tecáková, Andrea
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Fortinová, Jana
Oponenti práce: Pavlíčková, Jarmila
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom bakalárskej práce "Kritéria výberu vhodného ERP systému pre výrobný podnik", je na základe požiadaviek konkrétnej firmy a stanovených kritérií výberu, poskytnúť analyzovanej firme prehľad vhodných ERP riešení v rámci slovenského trhu. Z tohto prehľadu budú zvolené tri najvhodnejšie riešenia, ktoré budú bližšie analyzované a na základe vyhodnotenia tejto analýzy bude možné firme odporučiť vhodný ERP systém. V teoretickej časti sú charakterizované podnikové informačné systémy typu ERP, ich funkcionalita a hlavné výhody a nevýhody nasadenia týchto systémov v podniku. Nasledujúca kapitola sa venuje fázam projektov zavádzania informačného systému do podniku, a to najmä rozhodovaniu, či je vôbec vhodné implementovať nový informačný systém a samotnému výberu dodávateľa a konkrétneho produktu. Kritériám výberu je venovaná samostatná podkapitola, ktorá popisuje najprv rôzne prístupy k voľbe kritérií a potom vybrané kritéria, ktoré budú následne použité v analýze. Praktická časť sa zaoberá analýzou firmy TECAK - KOVO, s.r.o., z pohľadu používaného IS a problémov s ním spojených, na základe čoho, spolu s požiadavkami tejto spoločnosti a vopred zvolenými kritériami, sú porovnávané jednotlivé ERP riešenia, vhodné pre túto firmu.
Klíčová slova: výrobný podnik; výber ERP; kritéria výberu; informačný systém; ERP
Název práce: Kritéria výběru vhodného ERP systému pro výrobní podnik
Autor(ka) práce: Tecáková, Andrea
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Fortinová, Jana
Oponenti práce: Pavlíčková, Jarmila
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce "Kritéria výběru vhodného ERP systému pro výrobní podnik", je na základě požadavek konkrétní firmy a stanovených kritérií výběru, poskytnout analyzované firmě přehled vhodných ERP řešení v rámci slovenského trhu. Z tohoto přehledu budou vybrány tři nejvhodnější řešení, která budou blíže analyzovaná, a na základě vyhodnocení této analýzy bude možné odporučit vhodný ERP systém. V teoretické části jsou charakterizované podnikové informační systémy typu ERP, jejich funkcionalita a hlavní výhody a nevýhody nasazení těchto systémů v podnicích. Následující kapitola se věnuje fázím projektů zavádění informačního systému do podniku, a to zejména rozhodování jestli je vůbec vhodné implementovat nový informační systém a dále samotnému výběru dodavatele a konkrétního produktu. Kritériím výběru je věnována samostatná podkapitola, která popisuje nejdřív různé přístupy k volbě kritérií a pak vybraná kritéria, která budou následně použita v analýze. Praktická část se zabývá analýzou firmy TECAK-KOVO, s.r.o., z pohledu používaného IS a problémů s ním spojených, na základě čeho, spolu s požadavky této společnosti a předem zvolenými kritérii, jsou porovnávány jednotlivá ERP řešení, vhodné pro tuto společnost.
Klíčová slova: kritéria výběru; výběr ERP; ERP; výrobní podnik; informační systém
Název práce: Criteria for selecting an appropriate ERP system for manufacturing enterprise
Autor(ka) práce: Tecáková, Andrea
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Fortinová, Jana
Oponenti práce: Pavlíčková, Jarmila
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main goal of my thesis "Criteria for selecting an appropriate ERP system for manufacturing enterprise" is to provide an overview of suitable ERP solutions, from suppliers, operating in the Slovak market, for the analyzed company, based on the requirements of a particular company and chosen selection criteria. From the report will be selected three best solutions for the further comparison and based on the evaluation of this analysis will be recommend a suitable ERP system for the company. In the theoretical part, I characterized Enterprise Resource Planning systems, their functionality and the main advantages and disadvantages of the implementation of these systems in the company. The next chapter is devoted to stages of projects, which implement information system, and especially of decision-making, whether it is ever appropriate to implement a new information system and the direct selection of a supplier and a particular product. Selection criteria are discussed in a separate sub-chapter, which describes different approaches to the selection criteria and then selected criteria, which will be used in the analysis. The practical part analyzes the TECAK-KOVO company in terms of used IS and problems associated with it, based on which, together with the requirements of this company and pre-selected criteria, are compared various ERP solutions, suitable for this enterprise.
Klíčová slova: ERP selection; manufacturing enterprise; information system; selection criteria; ERP

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 1. 2013
Datum podání práce: 15. 5. 2013
Datum obhajoby: 26. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/41344/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: