Analýza trhu ERP systémů vhodných pro malý nebo střední podnik

Název práce: Analýza trhu ERP systémov vhodných pre malý alebo stredný podnik
Autor(ka) práce: Bystrianska, Lucia
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Fortinová, Jana
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zaoberá problematikou ERP systémov. Jej cieľom je poskytnutie základných informácií o súčasných poskytovateľoch daných informačných systémov pôsobiacich na českom trhu a následná analýza troch vybraných produktov z ponuky dostupných riešení. K pochopeniu danej tematiky je v prvom rade nevyhnutné objasniť pojem ERP systém. Tomu sa venuje prvá časť tejto práce, ktorá má prevažne teoretický charakter. Jej účelom je vysvetliť základnú funkcionalitu ERP systémov, výhody a nevýhody ich implementácie a zároveň poskytnúť informácie o jednotlivých kategóriách. Neopomenuteľný je nielen samotný vývoj, vďaka ktorému sa ERP systém dostal až do dnešnej podoby, ale aj nové trendy poskytované v súčasnosti. Úvod praktickej časti práce opisuje základné požiadavky malých a stredných podnikov, pretože práve tie v najväčšej miere ovplyvňujú voľbu vhodného ERP systému. Na základe nich sú ďalej zostavené kritéria pre výber konkrétnych troch produktov z celkovej ponuky riešení dostupných na českom ERP trhu. Jednotlivé produkty sú následne charakterizované a ohodnotené. K tomuto účelu však boli zostavené ďalšie kritéria, ktorých výstupy vedú k cieľu danej analýzy. Záverom analýzy je porovnanie vybraných troch produktov a zhrnutie výsledkov dosiahnutých prostredníctvom analýzy.
Klíčová slova: poskytovateľ; implementácia; podnikový informačný systém; ERP systém; analýza
Název práce: Analýza trhu ERP systémů vhodných pro malý nebo střední podnik
Autor(ka) práce: Bystrianska, Lucia
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Fortinová, Jana
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se zabývá problematikou ERP systémů. Jejím cílem je poskytnutí základních informací o současných poskytovatelích daných informačních systémů působících na českém trhu a následná analýza tří vybraných produktů z nabídky dostupných řešení. K pochopení dané tématiky je v prvé řadě nezbytné vyjasnit pojem ERP systém. Tomu se věnuje první část této práce, která má převážně teoretický charakter. Jejím účelem je vysvětlit základní funkcionalitu ERP systémů, výhody a nevýhody jejich implementace a zároveň poskytnout informace o jednotlivých kategoriích. Neopomenutelný je nejen samotný vývoj, díky kterému se ERP systém dostal až do dnešní podoby, ale i nové trendy poskytované v současnosti. Úvod praktické části práce popisuje základní požadavky malých a středních podniků, protože právě ty v největší míře ovlivňují volbu vhodného ERP systému. Na základě nich jsou dále sestaveny kritéria pro výběr konkrétních tří produktů z celkové nabídky řešení dostupných na českém ERP trhu. Jednotlivé produkty jsou následně charakterizovány a ohodnoceny. K tomuto účelu však byly sestaveny další kritéria, jejichž výstupy vedou k cíli dané analýzy. Závěrem analýzy je porovnání vybraných tří produktů a shrnutí výsledků dosažených prostřednictvím analýzy.
Klíčová slova: ERP systém; poskytovatel; implementace; analýza; podnikový informační systém
Název práce: Market analysis of ERP systems suitable for small or medium enterprises
Autor(ka) práce: Bystrianska, Lucia
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Fortinová, Jana
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The bachelor thesis deals with the topic of ERP systems. The goal is to provide basic information about current information systems providers of the Czech market and also to analyse three products selected from the range of available solutions. First, it is necessary to provide with the concept of ERP systems, when we want to understand the theme. That is what the theoretical part of the bachelor thesis focuses on. Its purpose is to explain the basic functionality of ERP systems, to list the advantages and disadvantages of their implementation as well as to provide information about the classification. Not only the development of ERPs, but also new trends of today are mentionable. An introduction of the practical part describes basic requirements of small and medium-sized enterprises, because those influence the choice of a suitable ERP system the most. According to them, there are further arranged some criteria, which are necessary to select three specific products of the available solutions of the Czech market. Each product is described and evaluated. However, there were assembled another criteria, which outputs lead to the target of the analysis. Conclusion of the bachelor thesis is a comparison of the selected products and a summary of analysis results.
Klíčová slova: provider; analysis; business information system; ERP system; implementation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 1. 2013
Datum podání práce: 15. 5. 2013
Datum obhajoby: 26. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/41159/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: