Koncept společenské odpovědnosti firem v ČR na příkladu vybrané společnosti

Název práce: Koncept společenské odpovědnosti firem v ČR na příkladu vybrané společnosti
Autor(ka) práce: Kolářová, Sandra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Džbánková, Zuzana
Oponenti práce: Soukupová, Jana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce je představit koncept společensky odpovědného podnikání (CSR) v České republice, popsat a zhodnotit odpovědné aktivity v konkrétní vybrané společnosti. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje představení konceptu společensky odpovědného podnikání, základních oblastí, přínosů a možných rizik spojených s implementací konceptu. Dále je věnován prostor principům a standardům sloužícím k měření a reportování společenské odpovědnosti. Závěrem je nastíněna současná situace CSR v českém podnikatelském prostředí. Praktická část obsahuje představení konceptu CSR a popis realizovaných aktivit ve společnosti Lovochemie, a.s., která je předním českým výrobcem dusíkatých hnojiv. Současně dojde ke zhodnocení realizovaných aktivit a projektů. Závěrem jsou představena opatření, která by měla zdokonalit koncept společensky odpovědného podnikání v Lovochemii a zvýšit celkový užitek společnosti z realizovaných aktivit.
Klíčová slova: Lovochemie, a.s. ; pilíře CSR; udržitelný rozvoj; CSR; Společenská odpovědnost
Název práce: Corporate Social Responsibility in the Czech Republic and an Appraisal of the CSR Concept in a Selected Company
Autor(ka) práce: Kolářová, Sandra
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Džbánková, Zuzana
Oponenti práce: Soukupová, Jana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The main goal of this Bachelor Thesis is to introduce the concept of Corporate Social Responsibility (CSR) in the Czech Republic, describe and appraise responsible activities in a selected company. The Bachelor Thesis is divided into a theoretical and a practical part. The theoretical part contains an introduction of CSR, CSR focus areas, benefits and possible risks connected with implementation of the concept. There is also a part devoted to principles and standards which are used for measuring and reporting CSR. The end of the theoretical part introduces the current situation of CSR in the Czech business environment. The practical part contains an introduction of CSR and a description of responsible activities in Lovochemie, a.s., which is the leading producer of nitrogen fertilizers in the Czech Republic. All the activities and projects have also been appraised. In the end there is an introduction of actions which should help to improve the CSR concept in Lovochemie and increase the company's benefit from responsible activities.
Klíčová slova: Lovochemie, a.s.; CSR focus areas; sustainable development; CSR; Corporate social responsibility

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra mikroekonomie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 1. 2013
Datum podání práce: 6. 5. 2013
Datum obhajoby: 18. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/41077/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: