Možnosti rozvoje města Rožmitál pod Třemšínem

Název práce: Možnosti rozvoje města Rožmitál pod Třemšínem
Autor(ka) práce: Šámalová, Tereza
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kouba, Vojtěch
Oponenti práce: Lindner, Milan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se věnuje možnostem rozvoje mikroregionu Třemšín, zejména spádovému obvodu města Rožmitál pod Třemšínem. V práci je popsán historický vývoj území od středověku až po soudobé dějiny, včetně současného stavu periferního regionu z ekonomického a kulturního hlediska. Na základě této analýzy jsou v rámci praktické části vydefinovány problémy a potenciální možnosti rozvoje města s konkrétními doporučeními do budoucna, která by přispěla k rozvoji turismu nejen na Rožmitálsku, ale i v sousedních regionech, což by napomohlo ke zvýšení životní úrovně obyvatel i k lepšímu stavu kulturního dědictví v regionu . Tato část je podložena odbornými konzultacemi s představiteli města, kultury, podnikatelského sektoru a zástupci církve.
Klíčová slova: udržitelný rozvoj; kulturní dědictví; regionální rozvoj; Rožmitál pod Třemšínem; cestovní ruch; kultura
Název práce: Possibilities of development of of the city of Rožmitál pod Třemšínem
Autor(ka) práce: Šámalová, Tereza
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kouba, Vojtěch
Oponenti práce: Lindner, Milan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor's thesis deals with the possibilities of developing the microregion of Třemšín, in particular the administrative district of the city of Rožmitál pod Třemšínem. The paper first outlines the historical development from the Middle Ages up to present, including the current state of the peripheral region from economic and cultural point of view. Based on this analysis, there are problems and subsequently potential possibilities concluded within the practical part with specific recommendations for the future, which would contribute to the development of tourism not only in the city of Rožmitál and neighbouring villages. This would help to increase the standard of living of the population and also a better state of cultural heritage in the region. This section is based on expert consultations with representatives of the city, culture, business, and church representatives.
Klíčová slova: sustainable development; cultural heritage; regional development; Rožmitál pod Třemšínem; tourism; culture

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 12. 2012
Datum podání práce: 9. 3. 2013
Datum obhajoby: 24. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/40612/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: