Outsourcing účetnictví

Název práce: Outsourcing účetnictví
Autor(ka) práce: Dobrotková, Kamila
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Singerová, Jana
Oponenti práce: Skálová, Jana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku outsourcingu. Podává o ní komplexní obraz s užším zaměřením zejména na zpracování účetnictví. V prvních kapitolách vysvětluje tento pojem a pojmy s ním související, uvádí jeho hlavní výhody a nedostatky a zasazuje proces outsourcingu do českého právního prostředí. Zároveň provádí čtenáře celým procesem uzavření outsourcingové smlouvy, od důvodů proč takovou smlouvu vůbec uzavřít a výběru partnera až po samotný podpis smlouvy, případně ukončení spolupráce. Práce také porovnává míru využití outsourcingu účetnictví v České a Slovenské republice a specifikuje zjištěné rozdíly. V úplném závěru nabízí pohled na outsourcing účetnictví v České republice z pohledu konkrétního dodavatele služby.
Klíčová slova: výhody a riziká outsourcingu; outsourcingová smlouva; historie outsourcingu; outsourcing účetnictví
Název práce: Outsourcing of Accounting
Autor(ka) práce: Dobrotková, Kamila
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Singerová, Jana
Oponenti práce: Skálová, Jana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor's thesis deals with the process of outsourcing. It offers a general view on this process with a main focus on outsourcing of accounting services. In the first sections of this work term outsourcing, as well as terms related to it are explained and advantages and disadvantages are discussed together with specifications of outsourcing under the principles of Czech law. It also takes the reader through the whole process of signing an outsourcing contract, from analyzing whether it is a good strategy for a particular company and finding a proper provider of the service to the actual signing of an agreement or cancellation of the contract. The thesis also compares the degree to which outsourcing of accounting services is used among the companies in the Czech and Slovak republic and analyzes the conclusion. The very end of this work is focused on outsourcing of accounting from the point of view of a specific provider of the service in the Czech Republic.
Klíčová slova: advantages and risks of outsourcing; history of outsourcing; outsourcing of accounting; outsourcing contract

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Účetnictví a finanční řízení podniku
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra finančního účetnictví a auditingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 11. 2012
Datum podání práce: 15. 5. 2013
Datum obhajoby: 18. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/40276/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: