Metodika vývoje mobilních aplikacií

Název práce: Metodika vývoja mobilných aplikácií
Autor(ka) práce: Mészáros, Maroš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Buchalcevová, Alena
Oponenti práce: Mittner, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Trend vývoja v IT sa upiera na rozvoj mobilných aplikácií. S tým vzrastá tlak na vývojárske firmy, aby zaradili do svojho portfólia vývoj software pre mobilné platformy. Súčasné metodiky sa stihli vysporiadať s vývojom menšieho software na zákazku aj s vývojom webových aplikácií. Prebiehajú intenzívne snahy prepracovať stávajúce metodiky tak, aby pokryli aj mobilné platformy. Cieľom práce je navrhnúť metodiku tak, aby vyhovovala malým firmám do 50 zamestnancov a umožnila im efektívne vyvíjať. S použitím praktických poznatkov z tohto typu firiem navrhuje kompletnú sadu postupov a nástrojov, ktoré je možné využiť pre tieto účely a následne ich otestovať v praktickej ukážke so zameraním na fázu analýzy.
Klíčová slova: OpenUP; metodika; mobilné aplikácie; vývoj
Název práce: Metodika vývoje mobilních aplikacií
Autor(ka) práce: Mészáros, Maroš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Buchalcevová, Alena
Oponenti práce: Mittner, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tred vývoje v IT se upírá na rozvoj mobilních aplikacií. S tm vzrůstá tlak na vývojářské firmy, aby zařadili do svého portfolia vývoj software pro mobilní platformy. Současné metodiky se stihli vypořádat s vývojem menšího software na zakázku i s vývojem webových aplikacií. Probíhají intenzivní snahy propracovat stávající metodiky tak, aby zastřešili i mobilní platformy. Cílem práce je navrhnout metodiku tak, aby vyhovovala malým firmám do 50 zaměstnanců a umožnila jim efektivně vyvíjet. S použitím praktických poznatků z tohto typu firem navrhuje kompletní sadu postupů a nástrojů, které je možno využít pro tyhle účely a následně je otestovat v praktické ukážce se zaměřením na fázi analýzy.
Klíčová slova: OpenUP; metodika; mobilní aplikace; vývoj
Název práce: Methodology of mobile applications development
Autor(ka) práce: Mészáros, Maroš
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Buchalcevová, Alena
Oponenti práce: Mittner, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Trends in IT are focusing on the development of mobile applications. With that, pressure on the software companies to include software development for mobile platforms is increasing. The current methodologies managed to cope with the development of small and custom software development and web applications. Intensive efforts are underway to revise current methodologies to be adjusted for the mobile platform. Goal of this thesis is to design methodology to suit small businesses up to 50 employees and enable them to develop efficiently. Using practical knowledge retrieved from this type of companies, it suggests the entire set of processes and tools that can be used for this purpose, and then tests them in practical demonstrations focusing on the analysis phase.
Klíčová slova: OpenUP; methodology; mobile application; development

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 1. 2013
Datum podání práce: 6. 5. 2013
Datum obhajoby: 6. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/40856/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: