Finanční aspekty řízení podniku v insolvenčním řízení

Název práce: Finančné aspekty riadenia podniku v insolvenčnom procese
Autor(ka) práce: Zábojníková, Júlia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Marek, Petr
Oponenti práce: Škerlíková, Tatiana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca na praktickom príklade spoločnosti MobilKom rozoberá výhody a nevýhody možností vysporiadania sa s úpadkom podľa českého insolvenčného zákona. K porozumeniu možností a intencií insolvenčného práva sú rozobrané zákony európskych a amerických insolvenčných poriadkov. Rozdielnosť medzi likvidáciou, predajom v celku a reorganizáciou nie sú hodnotené len teoreticky, ale aj prakticky. Hodnotená spoločnosť prešla všetkými týmito stupňami insolvenčného procesu vďaka meniacemu sa pohľadu na situáciu, v ktorej sa spoločnosť nachádzala. MobilKom bola začínajúcou telekomunikačnou spoločnosťou, ktorá odvážne používala označenie štvrtého operátora na českom trhu. Boli identifikované najslabšie miesta a, naopak, silné stránky v rámci celého procesu. Účtovné problémy doložili zložitosť zachytenia všetkých ekonomických súvislostí do účtovných výkazov.
Klíčová slova: veriteľ; reorganizácia; konkurz; telekomunikačný priemysel; insolvenčný proces
Název práce: Finanční aspekty řízení podniku v insolvenčním řízení
Autor(ka) práce: Zábojníková, Júlia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Marek, Petr
Oponenti práce: Škerlíková, Tatiana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce na praktickém příkladu společnosti MobilKom rozebírá výhody a nevýhody možností vypořádaní se s úpadkem podle českého insolvenčního zákona. K porozumění možností a intencí insolvenčního práva jsou rozebrané zákony evropských a amerických insolvenčních pořádků. Rozdílnost mezi likvidací, prodejem v celku a reorganizací nejsou hodnocené pouze teoreticky, ale i prakticky. Hodnocená společnost prošla všemi těmito stupni insolvenčního procesu díky měnícímu se pohledu na situaci, ve které se společnost nacházela. MobilKom byla začínající telekomunikační společností, která odvážně používala označení čtvrtého operátora na českém trhu. Byly identifikovány nejslabší místa a, naopak, silné stránky v rámci celého procesu. Účetní problémy doložily složitost zachycení všech ekonomických souvislostí do účetních výkazů.
Klíčová slova: reorganizace; konkurz; věřitel; telekomunikační průmysl; insolvenční proces
Název práce: Financial aspects of corporate governance in insolvency process
Autor(ka) práce: Zábojníková, Júlia
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Marek, Petr
Oponenti práce: Škerlíková, Tatiana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Thesis discusses on practical example of company MobilKom the advantages and disadvantages of options to resolve the insolvency based on Czech bankruptcy law. The understanding of the possibilities and intentions of insolvency laws is analyzed with European and American insolvency orders. Disparity between the liquidation, sale as a whole and reorganization are rated not only theoretically, but also practically. The analyzed company has passed all these stages of insolvency process due to the changing view of the situation in which the company found itself. MobilKom was beginning telecommunications company, which dared to call itself the fourth operator in the Czech market. Major weaknesses were identified and, on contrary, the strengths of the whole process. Accounting problems captured the complexity of economic context.
Klíčová slova: reorganization; creditor; telecommunications; insolvency process; bankruptcy

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 10. 2012
Datum podání práce: 1. 6. 2013
Datum obhajoby: 28. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/39229/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: