Postavení Singapuru v mezinárodních vztazích: případová studie Velké ceny formule 1

Název práce: Postavení Singapuru v mezinárodních vztazích: případová studie Velké ceny formule 1
Autor(ka) práce: Bukáček, Ondřej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Knotková, Vladimíra
Oponenti práce: Dubský, Zbyněk
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Velká cena formule 1 je prestižní sportovní událostí, která hlavně v poslední době slouží nejen k pobavení fanoušků, ale také jako zajímavá příležitost pro pořadatelskou zemi zviditelnit se ve světě, podpořit turismus a ekonomiku nebo přilákat zahraniční investice. Cílem práce je analyzovat v případové studii přínosy a dopady pořadatelství Velké ceny formule 1 v Singapuru na jeho mezinárodní postavení, ekonomiku a vnímání ve světě. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. První kapitola se zabývá současným postavením Singapuru v mezinárodních vztazích. Druhá a třetí kapitola pojednává o samotné Velké ceně formule 1 v Singapuru. Čtvrtá kapitola popisuje pozitivní a negativní dopady pořadatelství této akce. Závěr celkově shrnuje výsledky případové studie a poskytuje přehled o vlivech, které má pořadatelství Velké ceny formule 1, na samotný Singapur.
Klíčová slova: mezinárodní vztahy; Velká cena formule 1; efekty pořadatelství mezinárodně významné akce; Singapur
Název práce: Singapore's Position in International Relations: Case Study of Formule One Grand Prixa
Autor(ka) práce: Bukáček, Ondřej
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Knotková, Vladimíra
Oponenti práce: Dubský, Zbyněk
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Formula One Grand Prix is a prestigious sporting event, which has lately served not only to entertainment its fans but also provided an interesting opportunity for the hosting country to gain publicity around the world, boost tourism and the economy or attract foreign investments. The aim of this thesis is to analyse through a case study the benefits and impacts of hosting the Formula One Grand Prix in Singapore to bolster its international relations, the economy and its image in the world. The thesis is divided into four main chapters. The first chapter deals with the current position of Singapore in international relations. The second and third chapter addresses the Formula One Grand Prix in Singapore itself. The fourth chapter describes the positive and negative impacts of hosting this event. The conclusion summarises the results of the case study as a whole and gives a summary of the impacts of hosting the Formula One Grand Prix on Singapore itself.
Klíčová slova: effects of hosting an important international event; international relations; Formula One Grand Prix; Singapore

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní studia - diplomacie
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodních studií a diplomacie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 7. 2. 2013
Datum podání práce: 7. 5. 2013
Datum obhajoby: 21. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/39188/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: