Efektivní inovační proces jako nástroj tvorby konkurenční výhody firmy

Název práce: Efektívny inovačný proces ako nástroj tvorby konkurenčnej výhody firmy
Autor(ka) práce: Bardiovská, Dominika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Špaček, Miroslav
Oponenti práce: Horák, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca odkrýva konkrétny praktický príklad inovačného procesu podniku, čoho cieľom je jeho zhodnotenie a analýza a následné formovanie vlastných záverov, z ktorých vyplývajú odporúčania k zlepšeniu a ďalšie príležitosti do budúcnosti. Analýza sa opiera o odbornú knižnú literatúru a novšie poznatky vyplyvajúce po väčšine z rôznych štúdií, vedecké pozorovanie a ich kombináciou vznikajúce modelovanie inovačných procesov. Dáva proti sebe teóriu a praktiky príkladu z praxe a vyhodnocuje na tomto základe pomocou indukcie aj dedukcie efektívnosť daného inovačného procesu. Práca zanecháva myšlienku potreby až nutnosti inovovať, čo musí byť ale manažérskou činnosťou, ktorá spĺňa predpoklady manažérskych funkcií ako plánovanie, organizovanie, komunikácia a kontrola. Bez systematického postupu by inovačný proces nenapĺňal predpoklad efektívnosti a nerealizoval by tak úspešné a efektívne inovácie a konkurenčnú výhodu.
Klíčová slova: inovačný proces; inovácia; konkurenčná výhoda; inovačný manažment
Název práce: Efektivní inovační proces jako nástroj tvorby konkurenční výhody firmy
Autor(ka) práce: Bardiovská, Dominika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Špaček, Miroslav
Oponenti práce: Horák, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce odkrývá konkrétní praktický příklad inovačního procesu podniku, čeho cílem je jeho zhodnocení a analýza a následné formování vlastních závěrů, z nichž vyplývají doporučení ke zlepšení a další příležitosti do budoucna. Analýza se opírá o odbornou knižní literaturu a novější poznatky vyplývající po většině z různých studií, vědecké pozorování a jejich kombinaci vznikající modelování inovačních procesů. Dává proti sobě teorii a praktiky příkladu z praxe a vyhodnocuje na tomto základě pomocí indukce i dedukce efektivnost daného inovačního procesu. Práce zanechává myšlenku potřeby až nutnosti inovovat, což musí být ale manažerskou činností, která splňuje předpoklady manažerských funkcí jako plánování, organizování, komunikace a kontrola. Bez systematického postupu by inovační proces nenaplňoval předpoklad účinnosti a nerealizoval by tak úspěšné a efektivní inovace a konkurenční výhodu.
Klíčová slova: inovační management; inovace; inovační proces; konkurenční výhoda
Název práce: Effective Innovation Process as a Means of Creating a Competitive Advantage of a Firm
Autor(ka) práce: Bardiovská, Dominika
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Špaček, Miroslav
Oponenti práce: Horák, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This Master Thesis uncovers specific practical example of innovation process in an enterprise, which aims to evaluation and analysis followed by shaping my own conclusions, which leads to recommendations for improvement and further opportunities for the future. The analysis is based on a book literature and recent findings from the most various studies, scientific observation and their combination emerging into modeling innovation processes. It gives theory and practice against each other and evaluates on this basis using induction and deduction the efficiency of the innovation process. The thesis leaves behind the idea of having the need to innovate, but it must be a management activity that satisfies the assumptions of management functions such as planning, organizing, communication and control. Without a systematic process the innovation process does not meet the assumption of efficiency and is not producing successful and effective innovations and competitive advantage.
Klíčová slova: competitive advantage ; innovation process; innovation management; innovation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 2. 2013
Datum podání práce: 28. 8. 2013
Datum obhajoby: 18. 9. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/41298/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: