Fashion blogy jako nástroj propagace módních značek

Název práce: Fashion blogy ako nástroj propagácie módnych značiek
Autor(ka) práce: Jenisová, Veronika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Král, Petr
Oponenti práce: Machek, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
cieľom tejto práce je zanalyzovať prínosy použitia fashion blogov z pohľadu konkrétnej firmy pôsobiacej v odevnom priemysle a spolupracujúcej s fashion blogermi. Práca je určená predovšetkým riadiacim pracovníkom a marketingovým manažérom, ktorí uvažujú o implementácii blogov ako formy podpory propagácie svojej značky. V práci poukážem na prínosy, ale aj prípadné nevýhody pri použití tohto nástroja. Čitateľovi chcem ponúknuť návod aké kroky je potrebné podniknúť, aby firma spoluprácou dosiahla svoje zámery -- zvýšenie predaja, známosti značky či rozšírenie portfólia na nové trhy.
Klíčová slova: blog; móda; propagácia
Název práce: Fashion blogy jako nástroj propagace módních značek
Autor(ka) práce: Jenisová, Veronika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Král, Petr
Oponenti práce: Machek, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se týká používání módních blogů jako prostředku propagace firem působících v módním průmyslu. Ve spolupráci se společností GANT Česká republika, s.r.o. uvedu příklad, jak praktická spolupráce firmy a módních bloggerů na českém trhu může vypadat. Poukážu na základě jakých kritérií se společnost rozhodne pro interakci s blogerem, jak samotná spolupráce probíhá a jaké jsou možnosti i pro budoucnost. Práce se skládá ze dvou částí. První z nich je teoretická a dotýká se témat, jako jsou značky, módní průmysl a nový fenomén blogů v tomto odvětví, kdy firmy začaly používat blogy jako propagační nástroj pro povědomí o značce. Druhá část je praktická dávat a zmíňuje charakteristiky blogera a čtenáře blogu. Taktéž budou zmíněny přesné kroky, jak spolupracovat s blogeřmi.
Klíčová slova: propagace; fashion; blog
Název práce: Fashion blogs as a mean of promotion for companies in the fashion industry
Autor(ka) práce: Jenisová, Veronika
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Král, Petr
Oponenti práce: Machek, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This diploma thesis concerns the use of fashion blogs as a mean of promotion for companies in fashion industry. With cooperation with GANT Czech republic, s.r.o. I will give an overview how a practical cooperation of a company and fashion bloggers might look like. Based on which criteria company chooses a blogger to interact with, how the work is done and what are the posibilities for the future. Thesis consists of two parts. First one is theoretical and touches topics as brands, fashion industry and new phenomenon of blogs in this indrustry that companies started to use heavily as a promotional tool for brand awareness. Second part is practical giving the characterisctics of a blogger and a reader or follower of a blog a exact steps how to cooperate with a blogger.
Klíčová slova: fashion; promotion; blog

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 12. 2010
Datum podání práce: 15. 12. 2011
Datum obhajoby: 23. 1. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/29625/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: