Controlling ve společnosti GY hotel & events, s.r.o. a návrh reportingového systému

Název práce: Controlling ve společnosti GY hotel & events, s.r.o. a návrh reportingového systému
Autor(ka) práce: Benešová, Lenka
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mikovcová, Hana
Oponenti práce: Scholleová, Hana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Předmětem diplomové práce je návrh controllingové koncepce, resp. opatření k současné controllingové koncepci podniku, zařazeného do skupiny malých a středních podniků. Cílem této práce je navržení takového controllingového a reportingového systému v podniku, který bude efektivní informační základnou pro strategické i operativní rozhodování na úrovni vrcholového a středního managementu podniku. Teoretická část práce se zabývá základními pojmy controllingu, jeho cíli, zásadami a organizací, výstavbou a tvorbou. Součástí je také popis specifik řízení hotelového provozu a z nich vyplývající specifické požadavky na controllingová řešení v tomto oboru ekonomické činnosti. Praktická část práce obsahuje popis stávajícího controllingového systému vybraného podniku v oblasti podnikové ekonomiky a finančního řízení, strategickou analýzu podniku, zhodnocení současného stavu podniku a z něho vyplývající controllingová řešení, konečným výstupem je pak vlastní projekt implementace controllingu a návrh reportingového systému podniku v oblasti finančního řízení a podnikové ekonomiky.
Klíčová slova: Podniková ekonomika; Malé a střední podniky; Hotelnictví; Reporting; Controlling
Název práce: Financial controlling in the company GY hotel & events, s.r.o., and implementation of a draft proposal for the reporting system
Autor(ka) práce: Benešová, Lenka
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Mikovcová, Hana
Oponenti práce: Scholleová, Hana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The subject of the thesis is implementation of a draft proposal for a financial controlling concept, or measures for the current concept of financial controlling in the company, which is classified in the SMEs category. The objective of this thesis is to create a draft proposal for the financial controlling and reporting system in the company, which will serve as an effective database for both strategic and operational decisions. The theoretical part draws on the basic concepts of financial controlling as well as its objectives, principles, organization, construction and creation. The theoretical part also contains a description of the specific management of hotel operations and the resulting specific requirements for controlling solutions in the field of economic activity. The practical part contains a description of the current financial controlling system of the selected company in the area of business economics and financial management a strategic analysis of the company; an assessment of the current state of the company; and final controlling solutions. The final output consists of custom implementation of the financial controlling project and a proposal for the reporting system in the area financial management and business economics of the company.
Klíčová slova: Business Administration; Controlling; Small and Medium-sized Enterprises; Hotel industry; Reporting

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 5. 2013
Datum podání práce: 15. 12. 2013
Datum obhajoby: 27. 1. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/43471/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: