Zdroje financování management buy-outu - případová studie

Název práce: Zdroje financovania management buy-outu - prípadová štúdia
Autor(ka) práce: Ivanová, Jarmila
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Křížek, Tomáš
Oponenti práce: Vacek, Vladislav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá možnými zdrojmi kapitálu akvizície typu management buy-out na českom trhu. Práca obsahuje charakteristiku, výhody a nevýhody jednotlivých foriem kapitálu z pohľadu subjektu hľadajúceho vhodné zdroje financovania. Zvažovanie vhodnosti jednotlivých zdrojov kapitálu je závislé na špecifickej charakteristike konkrétneho príkladu. Cieľom tejto práce je poukázať prostredníctvom prípadovej štúdie na jednotlivé aspekty a subjekty, na ktoré je potrebné prihliadať pri výbere konkrétneho financovania. Pozornosť je zameraná na financovanie pomocou akvizičného úveru spolu s kapitálom od strategického investora. V súvislosti s čerpaním akvizičného úveru sa čitateľ zoznámi s požiadavkami financujúcej banky na financujúci subjekt. V poslednej časti je popísaný jeden z najdôležitejších aspektov - vplyv právneho režimu akvizície na všetky zainteresované subjekty.
Klíčová slova: management buy-out; možnosti financovania; zdroje kapitálu; akvizícia
Název práce: Zdroje financování management buy-outu - případová studie
Autor(ka) práce: Ivanová, Jarmila
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Křížek, Tomáš
Oponenti práce: Vacek, Vladislav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá možnými zdroji kapitálu akvizice typu management buy-out na českém trhu. Práce obsahuje charakteristiku, výhody a nevýhody jednotlivých forem kapitálu z pohledu subjektu hledajícího vhodné zdroje financování. Zvažování vhodnosti jednotlivých zdrojů kapitálu je závislé na specifické charakteristice konkrétního příkladu. Cílem této práce je poukázat prostřednictvím případové studie na jednotlivé aspekty a subjekty, na které je třeba přihlížet při výběru konkrétního financování. Pozornost je zaměřena na financování pomocí akvizičního úvěru spolu s kapitálem od strategického investora. V souvislosti s čerpáním akvizičního úvěru se čtenář seznámí s požadavky financující banky na financující subjekt. V poslední části je popsán jeden z nejdůležitějších aspektů - vliv právního režimu akvizice na všechny zúčastněné subjekty.
Klíčová slova: akvizice; možnosti financování; zdorje kapitálu; management buy-out
Název práce: Sources of funding for a management buy-out - business case study
Autor(ka) práce: Ivanová, Jarmila
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Křížek, Tomáš
Oponenti práce: Vacek, Vladislav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diploma thesis deals with the possible capital sources for management buy-out acquisition on the Czech market. The work contains the characteristics, advantages and disadvantages of different forms of capital from the viewpoint of the subject who searches appropriate sources of funding. Considering the suitability of sources of capital depends on the specific characteristics of a particular case. The aim of this work is through the business case to point out the various aspects and stakeholders that need to be considered when choosing particular funding. The attention is focused on financing by an acquisition loan together with a capital from a strategic investor. In connection with using acquisition loan, requirements of a financing bank on a funding entity are introduced to the reader. The last section describes one of the most important aspect -- the impact of the law regime of the acquisition on all stakeholders.
Klíčová slova: options of financing; sources of capital; management buy-out; acquisition

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Bankovnictví a pojišťovnictví
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 5. 2013
Datum podání práce: 20. 12. 2013
Datum obhajoby: 22. 1. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/43175/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: