Vývoj úmrtnosti na novotvary v České republice v letech 1994 až 2012

Název práce: Vývoj úmrtnosti na novotvary v České republice v letech 1994 až 2012
Autor(ka) práce: Marešová, Jana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Langhamrová, Jitka
Oponenti práce: Svoboda, Libor
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Práce se věnuje problematice novotvarů v České republice, v jednotlivých krajích České republiky a v Evropské unii. Cílem práce je zjistit vývoj úmrtnosti na zhoubné novotvary. Důraz je kladen nejen na všechna nádorová onemocnění, ale i na vybrané diagnózy, které populaci postihují nejčastěji. V závěru práce jsou předneseny změny ve střední délce života po vyloučení zhoubných novotvarů jako příčiny úmrtí
Klíčová slova: zdravotnická statistika; úmrtnost; novotvary
Název práce: Trends of cancer mortality rate in the Czech Republic in 1994 - 2012
Autor(ka) práce: Marešová, Jana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Langhamrová, Jitka
Oponenti práce: Svoboda, Libor
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The thesis deals with problems of cancer in the Czech Republic, regions of the Czech Republic and in the European Union. The objective of the study is to determine the development of cancer. The thesisis emphaise not only the development of all cancer but also those diagnoses which affect our population most often. Last part of the work analyses the changes in life expectancy after elimination of cancer as a cause of death.
Klíčová slova: health statistics; mortality; neoplasms

Informace o studiu

Studijní program / obor: Kvantitativní metody v ekonomice/Ekonomická demografie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra demografie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 7. 10. 2013
Datum podání práce: 10. 1. 2014
Datum obhajoby: 30. 1. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/46037/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: