Daňové úniky u daně z příjmu právnických osob

Název práce: Daňové úniky v oblasti dane z príjmu právnických osôb
Autor(ka) práce: Kollárová, Bibiana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Finardi, Savina
Oponenti práce: Bayer, Ondřej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Daňové úniky sú významným problémom v každej krajine s tržným hospodárstvom Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou daňových únikov v oblasti dane z príjmu právnických osôb v Českej republike. Cieľom tejto práce je kategorizovať a zanalyzovať daňové úniky u dane z príjmu právnických osôb. V prvej kapitole sa venujem objasneniu pojmu daňový únik, jeho delenie na legálny a nelegálny, na príčiny jeho vzniku a metódy merania. V ďalšej časti sa dostávam k popisu a priebehu daňovej kontroly, ktorú dokladám štatistikami. Uvádzané sú aj najčastejšie formy krátenia dane a ich prípady odhalené na základe kontrol finančnými úradmi. V záverečnej časti analyzujem vývoj daňových nedoplatkov a inkás u dane z príjmu právnických osôb.
Klíčová slova: daňový únik; daň z príjmu právnických osôb; daňová kontrola
Název práce: Daňové úniky u daně z příjmu právnických osob
Autor(ka) práce: Kollárová, Bibiana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Finardi, Savina
Oponenti práce: Bayer, Ondřej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Daňové úniky jsou významným problémem v každé zemi s tržním hospodářstvím. Tato bakalářská práce se zabývá problematikou daňových úniků v oblasti daně z příjmu právnických osob v České republice. Cílem této práce je kategorizovat a zanalyzovat daňové úniky u daně z příjmu právnických osob. V první kapitole se věnuji objasnění pojmu daňový únik, jeho dělení na legální a nelegální, na příčiny jeho vzniku a metody měření. V další části se dostávám k popisu a průběhu daňové kontroly, kterou dokládám statistikami. Uváděny jsou i nejčastější formy krácení daně a jejich případy odhalené na základě kontrol finančními úřady. V závěrečné části analyzuji vývoj daňových nedoplatků a inkas u daně z příjmu právnických osob.
Klíčová slova: daňová kontrola; daňový únik; daň z příjmu právnických osob
Název práce: Corporate Tax Evasion
Autor(ka) práce: Kollárová, Bibiana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Finardi, Savina
Oponenti práce: Bayer, Ondřej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tax evasion is an important issue in every country with market economy. This thesis deals with corporate tax evasion in the Czech republic. The main goal of this thesis is to categorize and analyze chosen tax evasions by legal entities. In the first chapter, I illustrate the concept of tax evasion, the division of the legal and illegal, on its causes and methods of measurement. In another part I am getting to the description and process of the tax inspection acompanied by statistics. There are also the most commonly reported forms of reduction of income tax and their detected examples based on inspections by financial authorities. The final part is devoted to analysis of progression of tax arrears and income at the corporate income tax.
Klíčová slova: Tax Evasion; Corporate Income Tax; Tax Inspection

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra veřejných financí

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 11. 2013
Datum podání práce: 31. 1. 2014
Datum obhajoby: 11. 2. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/45437/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: