Hodnocení efektivnosti investice

Název práce: Hodnotenie efektívnosti investície
Autor(ka) práce: Pucci, Michael
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Slunčík, Peter
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto bakalárskej práce je posúdenie efektívnosti projektu spracovaného v niekoľkých technických alternatívach, vyhodnotenie efektívnosti jednotlivých alternatív a odporučenie najvýhodnejšieho variantu pre investora. Práca je členená do teoretickej a praktickej časti. V teoretickej časti je stručne načrtnutý úvod k hodnoteniu efektívnosti investícií, statické a dynamické metódy hodnotenia investícií a úvod k riziku investičných projektov. V praktickej časti sú na názornom príklade použité jednotlivé statické a dynamické metódy. Príkladom je kúpa hotela, kde investor môže zvoliť následnú, buď základnú investíciu alebo rozsiahlu investíciu s prístavbou. Na konci praktickej časti je vyhodnotenie oboch alternatív a odporučenie najlepšej investičnej možnosti. V závere sú zhrnuté najdôležitejšie poznatky tejto práce.
Klíčová slova: IRR; NPV; diskontná sadzba; investičný projekt; Cash flow
Název práce: Hodnocení efektivnosti investice
Autor(ka) práce: Pucci, Michael
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Slunčík, Peter
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je posouzení efektivnosti projektu zpracovaného v několika technických alternativách, vyhodnocení efektivnosti jednotlivých alternativ a doporučení nejvýhodnějšího variantu pro investora. Práce je členěna do teoretické a praktické části. V teoretické části je stručně nastíněn úvod k hodnocení efektivnosti investic, statické a dynamické metody hodnocení investic a úvod k riziku investičních projektů. V praktické části jsou na názorném příkladu použity jednotlivé statické a dynamické metody. Příkladem je koupě hotelu, kde investor může zvolit následnou, buď základní investici, nebo rozsáhlou investici s přístavbou. Na konci praktické části je vyhodnocení obou alternativ a doporučení nejlepší investiční možnosti pro investora. V závěru jsou shrnuty nejdůležitější poznatky této práce.
Klíčová slova: IRR; NPV; diskontní sazba; investiční projekt; Cash flow
Název práce: Evaluation of investment efficiency
Autor(ka) práce: Pucci, Michael
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Slunčík, Peter
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this bachelor's thesis is to assess the effectiveness of the project processed in a couple of technical alternatives, evaluate the effectiveness of individual options and recommend the most advantageous option for the investor. The work is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part consists of introduction to the evaluation of investment efficiency, static and dynamic methods for investment appraisal and brief introduction to the risk of investment projects. In the practical part are on example used various static and dynamic methods of investment appraisal. An example is the purchase of the hotel, where the investor can choose to follow either the basic or extensive investment with additional building extension. At the end of the practical part is evaluation and comparison of both alternatives and recommending the best investment option. In conclusion are summarized the most important findings of this work.
Klíčová slova: IRR; NPV; discount rate; investment project; Cash flow

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 10. 2013
Datum podání práce: 20. 1. 2014
Datum obhajoby: 29. 5. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/44362/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: