Analýza systému získávání a výběru zaměstnanců

Název práce: Analýza systému získávání a výběru zaměstnanců
Autor(ka) práce: Vaverová, Lucie
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Šálek, Martin
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou z oblasti řízení lidských zdrojů a je zaměřena na obecný popis personálních procesů získávání a výběru zaměstnanců. Vystihuje podstatu systému získávání a výběru zaměstnanců a zmiňuje podmínky, které je třeba dodržet, aby byl tento systém efektivní. Diplomová práce je rozdělena na dvě části. V první, teoretické části jsou vymezeny klíčové pojmy a popsány procesy a metody získávání a výběru zaměstnanců. Ve druhé, praktické části je představena společnost X, struktura jejích zaměstnanců a systém získávání a výběru zaměstnanců, který je v této společnosti zaveden. Dále je zde tento systém analyzován a porovnán s obecně platnými teoretickými principy. Pomocí dotazníkového šetření je také zkoumána spokojenost zaměstnanců společnosti s procesem získávání a výběru zaměstnanců. V závěru diplomové práce je systém získávání a výběru zaměstnanců zhodnocen, jsou vyzdvihnuty jeho silné stránky a navržena opatření pro jeho zdokonalení.
Klíčová slova: přijímání zaměstnanců; výběr zaměstnanců; získávání zaměstnanců; personální práce; řízení lidských zdrojů
Název práce: Analysis of the system of recruitment and selection of employees
Autor(ka) práce: Vaverová, Lucie
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Šálek, Martin
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis deals with the issue of human resource management and it is focused on a general description of HR processes of recruitment and selection of staff. It also captures the essence of the recruitment and selection of employees, and identifies conditions that must be observed for making this system is effective. The thesis is divided into two parts. In the first, theoretical part, there are defined the keywords and described the processes and methods of recruitment and selection of employees. In the second, the practical part, there is introduced company X, the structure of its employees and the system of recruitment and selection of employees, which is established in the company. The system is at this place analyzed and compared with the generally accepted theoretical principles. With the questionnaire survey there is also examined satisfaction of employees with the company's process of recruitment and selection of staff. In conclusion of the thesis, the system of recruitment and selection of employees is appraised and there are highlighted its strengths and proposed measures for its improvement.
Klíčová slova: Human Resource Management; hiring; recruitment of employees; selection of employees; personnel planning

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 11. 2013
Datum podání práce: 1. 5. 2014
Datum obhajoby: 12. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/45687/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: