Založení podniku
Název práce: | Založení podniku |
---|---|
Autor(ka) práce: | Květoňová, Martina |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Krause, Josef |
Oponenti práce: | Erlitz, Jakub |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu včetně navržení strategie podniku a vytvoření finančního plánu a následně zhodnocení životaschopnosti podnikatelského záměru. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. Teoretická část mapuje legislativní rámec při zakládání společnosti v České republice se zaměřením na společnost s ručením omezeným. Dále praktické činnosti související se zakládáním podniku jako je vytvoření podnikatelského plánu, zakladatelského rozpočtu, či hodnocení výsledků podnikatelské činnosti. Poslední část přibližuje pak strategii podniku. V praktické části je přiblížen podnikatelský plán fiktivní společnosti BEZLEPO CHLÉB s.r.o., která se zabývá výrobou převážně pekárenských bezlepkových produktů. V poslední části je vytvořen finanční plán v horizontu pěti let se třemi možnými variantami a z nich je následně vyvozena realizovatelnost projektu. |
Klíčová slova: | strategie; finanční plán; podnikatelský plán |
Název práce: | Establishment of a company |
---|---|
Autor(ka) práce: | Květoňová, Martina |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Krause, Josef |
Oponenti práce: | Erlitz, Jakub |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The goal of this Master's Thesis is to create business plan including draft of company strategy and financial plan and to assess viability of the business plan. The Thesis is divided in two parts: theoretical and practical part. Theoretical part maps legislation framework of company establishment in the Czech Republic with regard to limited liability companies, practical activities related to company establishment as creation of business plan, establishment budget and assessment of business activities. Last part is focused on company strategy. The practical part is focused on business plan of fictive company BEZLEPO CHLÉB s.r.o., which is involved in producing mainly gluten-free bakery products. The last part shows financial plan for the next five years including three options. Lately there is assessed the feasibility of the project. |
Klíčová slova: | financial plan; strategy; business plan |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra podnikové ekonomiky |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 19. 8. 2013 |
---|---|
Datum podání práce: | 14. 5. 2014 |
Datum obhajoby: | 13. 6. 2014 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/43680/podrobnosti |