Segmentace trhu bezlepkových protravin

Název práce: Segmentace trhu bezlepkových protravin
Autor(ka) práce: Gruberová, Anna
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Koudelka, Jan
Oponenti práce: Černá, Jitka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato práce pojednává o trhu bezlepkových potravin. Popisuje hlavní hráče na trhu a také rozdílné druhy podniků, kterých se problematika bezlepkových potravin týká. Je kladen důraz na pochopení potřeb zákazníků, kteří nakupují bezlepkové výrobky, identifikuje chování, kterým se odlišují uvnitř tohoto segmentu a také chování, kterým se odlišují od běžných spotřebitelů. Dále odhaluje možné příležitosti a hrozby, které jsou na tomto trhu. Na základě zjištěných informací předvídá budoucí vývoj.
Klíčová slova: bezlepkové potraviny; celiakie; segmentace; trh bezlepkových výrobků
Název práce: Gluten Free Food Market Segmentation
Autor(ka) práce: Gruberová, Anna
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Koudelka, Jan
Oponenti práce: Černá, Jitka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis contains information about gluten free food market. It describes all main actors and also different types of business which can sell or manufacture gluten free food. Great emphasis is placed on understanding needs of "gluten free" customers identifying behavior which differentiate them inside this segment and also between regular customers. It also discovers opportunities and challenges on this market. Based on collected information it predicts possible future development.
Klíčová slova: segmentation; celiac disease; Gluten free food market

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 3. 2013
Datum podání práce: 7. 5. 2014
Datum obhajoby: 9. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/46183/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: