Problematika vzniku a rozvoje komunitního webu

Název práce: Problematika vzniku a rozvoje komunitního webu
Autor(ka) práce: Konáš, Jan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Říhová, Zora
Oponenti práce: Knechtl, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá metodami tvorby komunitního webu od počáteční myšlenky až po ustálený proces jeho rozvoje. Celkově je práce rozdělená na teoretickou a praktickou část, kde jsou jednotlivé metody rozebrané a aplikované na webovém projektu Ara.cz. Teoretická část práce se zaměřuje na definování hlavních důvodů vzniku komunitního webu a na jednotlivé fáze tvorby a rozvoje webu. Práce se nezabývá technickými aspekty tvorby webu, ale pouze metodami a postupy vedoucími k tvorbě úspěšných komunitních stránek. Celkový výstup z teoretické části je souhrnem všech metod a postupů, jak nejlépe vytvořit komunitu v rámci webu a následně ji udržovat a rozvíjet. Praktická část diplomové práce se následně zabývá aplikací postupů a metod na konkrétní reálný projekt Ara.cz. Na základě vypracovaných analýz a průzkumů trhu je navržena vhodná strategie rozvoje webu do budoucna. Na závěr jsou formulovány způsoby propagace webu a jeho zviditelnění na internetu společně s metodami monetizace komunitního webu.
Klíčová slova: monetizace webu; propagace webu; rozvoj webu; tvorba webu; komunitní web
Název práce: The issue of creation and development of a community website
Autor(ka) práce: Konáš, Jan
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Říhová, Zora
Oponenti práce: Knechtl, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This diploma thesis deals with the methods of creating a community website from an initial idea to the steady process of developing the site. Overall, the thesis is divided into a theoretical part and a practical part, where the particular methods are analyzed and applied to the web project Ara.cz. The theoretical part focuses on defining the major reasons of creating the community website and the particular stages of formation and development of the site. The thesis does not deal with the technical aspects of the site, but only with the methods and procedures leading to the creation of a successful community website. Overall, output of the theoretical part is a summary of all methods and procedures including, how to create a community within the website and subsequently how to maintain it and develop it. The practical part of the thesis then deals with how to apply the procedures and methods specifically to the real project Ara.cz. Based on the analysis and market research an appropriate strategy is suggested for the future development of the website. At the end of the thesis are ways of promoting the website and its visibility on the internet, together with methods of monetization of the website which are formulated.
Klíčová slova: monetization of a website; promotion of a website; development of a website; creation of a website; a community website

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 1. 2014
Datum podání práce: 20. 5. 2014
Datum obhajoby: 12. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/46046/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: