Investiční příležitosti ČR v Peru

Název práce: Investiční příležitosti ČR v Peru
Autor(ka) práce: Michálková, Eva
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Čajka, Radek
Oponenti práce: Bolotov, Ilya
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Dohoda o volném obchodu mezi EU a Peru umožňuje českým firmám nejenom vysoké snížení celní sazby pro dovozy, ale zároveň vytváří příznivé podmínky pro obchod a investice. Cílem bakalářské práce je nalézt investiční příležitosti ČR v Peru. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část se zabývá ekonomickým prostředím Peru na základě vybraných ekonomických ukazatelů, jako je růst HDP, míra inflace, stupeň otevřenosti ekonomiky, daňové zatížení. Druhá kapitola pojednává o podnikatelském prostředí Peru. Třetí část se věnuje sektorům, které jsou atraktivní pro investování. Jedná se o těžební sektor, sektor energie, infrastrukturu a komunikační síť, zemědělství a cestovní ruch. V této kapitole jsou jednotlivé sektory popsány, jsou nalezeny investiční projekty pro rok 2014-2015 a dále je u každého sektoru provedena krátká SWOT analýza. Čtvrtá kapitola pojednává o vztahu České republiky a Peru. V této kapitole je zhodnocena ekonomická oblast spolupráce a dále jsou nalezeny perspektivy trhu Peru pro Českou republiku.
Klíčová slova: ekonomická situace v Peru; podnikání v Peru; vztah ČR s Peru; investiční příležitosti; Peru
Název práce: Investment opportunities for the Czech Republic in Peru
Autor(ka) práce: Michálková, Eva
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Čajka, Radek
Oponenti práce: Bolotov, Ilya
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The free trade agreement between the EU and Peru enables Czech companies not only the high reduction of customs duty for imports, but it also creates the favourable conditions for trade and investment. The aim of this thesis is to identify investment opportunities for the Czech Republic in Peru. The thesis is divided into four parts. The first part deals with the economic situation of Peru, on the basis of selected economic indicators, such as GDP, inflation rate, openness of the economy and taxation system. The second part describes the business environment of Peru. The third part is devoted to the sectors that are attractive for investment. It means mining sector, energy sector, infrastructure and communication network, agriculture and tourism. The fourth part deals with the relations between the Czech Republic and Peru.
Klíčová slova: economic situation in Peru; relations between CR and Peru; investment opportunities; business environment in Peru; Peru

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 9. 2013
Datum podání práce: 30. 4. 2014
Datum obhajoby: 30. 5. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/43758/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: