Význam body image v marketingové komunikaci

Název práce: Význam body image v marketingovej komunikácii
Autor(ka) práce: Váradyová, Monika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa venuje problematike body image v kontexte marketingovej komunikácie so zameraním na zobrazovanie ženského tela v reklamách. Cieľom diplomovej identifikácia rozdielov vo vnímaní krásy medzi nemeckou a českou, respektíve slovenskou kultúrou. Teoretická časť práce je zameraná na objasnenie problematiky body image vrátane historického vývoja. Ďalej poukazuje na vplyv masových médií na telesné sebapoňatie žien. V praktickej časti sa venujem obsahovej analýze vybraného českého a nemeckého periodika a identifikácii rozdielov vo vnímaní krásy medzi danými kultúrami na základe frekvencie výskytu prvkov body image. Posledná časť obsahuje výstup a vyhodnotenie dotazníkového šetrenia uskutočneného medzi príslušníkmi oboch kultúr. Cieľom je zistiť rozdiely vo vnímaní tejto problematiky a v miere ovplyvnenia médiami.
Klíčová slova: média; body image; reklama
Název práce: Význam body image v marketingové komunikaci
Autor(ka) práce: Váradyová, Monika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se věnuje problematice body image v kontextu marketingové komunikace se zaměřením na zobrazování ženského těla v reklamách. Cílem diplomové práce je identifikace rozdílů ve vnímání krásy mezi německou a českou, respektive slovenskou kulturou. Teoretická část práce je zaměřená na objasnění problematiky body image včetně historického vývoje. Dále poukazuje na vliv masových médií na tělesné sebepojetí žen. V praktické části se věnuju obsahové analýze vybraného českého a německého periodika a identifikaci rozdílů ve vnímání krásy mezi danými kulturami na základě frekvence výskytu prvků body image. Poslední část obsahuje výstup a vyhodnocení dotazníkového šetření uskutečněného mezi příslušníky obou kultur. Cílem je zjistit rozdíly ve vnímání teto problematiky a v míře ovlivnění médii.
Klíčová slova: média; body image ; reklama
Název práce: Importance of body image in marketing communication
Autor(ka) práce: Váradyová, Monika
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis dedicated to the issue of body image in the context of marketing communication emphasizing female body imaging in advertising. The aim of Master's thesis is to identify differences in the perception of beauty between the German and Czechoslovak culture. The theoretical part is intended to explain the body image issues, including historical development. Furthermore points out the influence of mass media on women's physical self-concept. The practical part deals with content analysis of selected Czech and German magazines and identification of differences in the perception of beauty between these cultures based on frequency of body image components. The last section contains output and evaluation of a questionnaire survey conducted among members of the two cultures. The aim is to detect differences in the perception of body image and influence of media.
Klíčová slova: media; advertising; body image

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 9. 2012
Datum podání práce: 1. 2. 2014
Datum obhajoby: 3. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/38873/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: