Automatizované testování znalostí uživatelů v projektu StartupJobs.cz

Název práce: Automatizované testování znalostí uživatelů v projektu StartupJobs.cz
Autor(ka) práce: Mikschik, Filip
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Koubský, Petr
Oponenti práce: Hrkal, Filip
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh a implementaci automatizovaného testování uživatelů v projektu StartupJobs.cz, které popisuje od teoretických příprav přes implementaci po vyhodnocení celého projektu s ročním odstupem. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V první části se věnuje popisu samotné firmy, která testování zavádí. Hlavně popisuje důvody a očekávané přínosy zavedení testování. Dále staví teoretický základ práce popisem klasické testové teorie (CTT), teorie odpovědi na položku (IRT) a celé řadě dalších. Závěrem teoretické části práce zpracovává rešerši dalších prací, které se testování věnují. V druhé praktické části se práce zabývá využitím těchto teorií v praxi, jakým způsobem by je bylo vhodné pro účely firmy využít, následně popisuje implementaci a hlavní část práce je věnována vyhodnocení zavedení testování znalostí pomocí dat nasbíraných za první rok provozu. Cílem práce je ověřit hypotézy, které jsou spojené se zavedením testování (vztah vyplněných testů a úspěšnosti zájemců). Hlavním přínosem práce je komplexní pohled na danou tematiku od teorií až po praktickou aplikaci, ze které pochází i celá řada unikátních dat, získaných během ročního provozu testování.
Klíčová slova: testové teorie; testování; adaptivní testování; teorie odpovědi na položku; klasická testová teorie; pracovní portál
Název práce: Automated user knowledge testing on StartupJobs.cz
Autor(ka) práce: Mikschik, Filip
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Koubský, Petr
Oponenti práce: Hrkal, Filip
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This diploma thesis is focused on proposal and implementation of automatized user testing in StartupJobs.cz project. It describes it from theoretical preparation through implemenation to evaluation of this project after first year. It is divided into two main parts. First one is about description of company which is implementing the testing. It describes reasons and expectations from testing implementation. It also creates a theoretical background by describing Classical Test Theory (CTT), Item Reposnse Theory (IRT) and more others. End of this part is consists of review of relevant literary sources. In second, practical part is the thesis focused on using these theories in praxis. How to use them for company's purposes. It is followed by description of system implementation and main part of the thesis is focused on evaluation of user testing implementation using data collected through the first year. Goal of this thesis is to validate hypothesis which are related to testing implementation (relationship between having tests and success rate of candidates). Main contribution of this work is complex overview on this field from theories to practical implementation which created during first year a lot of unique data presented in this paper.
Klíčová slova: testing; job portal; test theories; adaptive testing; item response theory; classical test theory

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 24. 5. 2013
Datum podání práce: 24. 9. 2013
Datum obhajoby: 10. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/43170/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: