Optimalizace kapitálové struktury podniku Vítkovice Heavy Machinery, a.s

Název práce: Optimalizácia kapitálovej štruktúry podniku Vítkovice Heavy Machinery, a.s
Autor(ka) práce: Rakár, Pavol
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Štamfestová, Petra
Oponenti práce: Špička, Jindřich
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto práca má za cieľ analyzovať teoretické prístupy k optimalizácii kapitálovej štruktúry podniku a na základe teoretických poznatkov analyzovať kapitálovú štruktúru konkrétneho podniku a navrhnúť jej optimalizáciu. Prácu som rozdelil do troch častí. Prvá teoretická časť prináša najmä informácie o základných metódach optimalizácie kapitálovej štruktúry, ktoré doplním o problematiku položiek rozvahy, bilančných pravidiel, ekonomických normálov, horizontálnej a vertikálnej analýzy, zadlženosti, nákladov na kapitál. V druhej časti stručne charakterizujem analyzovaný podnik Vítkovice Heavy Machinery, a. s. V praktickej časti aplikujem teoretické prístupy na analyzovaný podnik a v závere zanalyzujem najdôležitejšie zistené výsledky a uvediem návrh na optimalizáciu kapitálovej štruktúry podniku.
Klíčová slova: WACC; kapitálová štruktúra; zadlženosť; vlastný kapitál; cudzie zdroje; finančná páka; ekonomické normály; bilančné pravidlá; optimalizácia
Název práce: Optimalizace kapitálové struktury podniku Vítkovice Heavy Machinery, a.s
Autor(ka) práce: Rakár, Pavol
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Štamfestová, Petra
Oponenti práce: Špička, Jindřich
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato práce má za cíl analyzovat teoretické přístupy k optimalizaci kapitálové struktury podniku a na základě teoretických poznatků analyzovat kapitálovou strukturu konkrétního podniku a navrhnout její optimalizaci. Práci jsem rozdělil do třech částí. První teoretická část přináší zejména informace o základních metodách optimalizace kapitálové struktury, které doplním o problematiku položek rozvahy, bilančních pravidel, ekonomických normálů, horizontální a vertikální analýzy, zadluženosti, nákladů na kapitál. V druhé části stručně charakterizuji analyzovaný podnik Vítkovice Heavy Machinery, a.s. V praktické části aplikuji teoretické přístupy na analyzovaný podnik a v závěru zanalyzuji nejdůležitější zjištěné výsledky a uvedu návrh na optimalizaci kapitálové struktury podniku.
Klíčová slova: finanční páka; ekonomické normály; WACC; cizí zdroje; vlastní kapitál; bilanční pravidlá; zadluženost; optimalizace; kapitálová struktura
Název práce: Optimizing the Capital Structure of the Company Vítkovice Heavy Machinery, a.s
Autor(ka) práce: Rakár, Pavol
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Štamfestová, Petra
Oponenti práce: Špička, Jindřich
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this thesis is to analyze theoretical approaches for company optimization of capital structure of the company and on the basis of theoretical approaches to analyze capital structure of specific company and to propose its optimization. I divided thesis to three parts. First theoretical bring information mainly about basic methods of capital structure optimization, which I will fulfill with balance-sheet problems, balance rules, economic normal, horizontal and vertical analyze, indebtedness and cost of capital. In the second part I briefly characteristic of analyzed company and at the end I analyze the most important observed results and make a suggestion for capital structure optimizing of the company.
Klíčová slova: equity; optimizing; economic normal; WACC; idebtedness; leverage; balance rules; debt; capital structure

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 6. 2013
Datum podání práce: 30. 4. 2014
Datum obhajoby: 29. 5. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/45510/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: