Provozní analýza gastronomického zařízení v Řecku
Název práce: | Provozní analýza gastronomického zařízení v Řecku |
---|---|
Autor(ka) práce: | Dušková, Veronika |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Netková, Jarmila |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem bakalářské práce je analýza vybraného gastronomického zařízení v Řecku, spojená s charakteristikou jeho provozu, analýzou jídelního lístku a porovnáním s konkurencí, s jejichž pomocí lze nalézt silné a slabé stránky podniku. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První část se zabývá obecným vymezením pojmů z oboru stravovacích služeb. Druhá kapitola je zaměřena na charakteristiku Řecké republiky a řecké a krétské gastronomie. V třetí kapitole lze nalézt charakteristiku ostrova Kréta a lokality gastronomického zařízení spolu s analýzou jeho konkurence. Čtvrtá část se zabývá charakteristikou provozu podniku a pátá kapitola poskytuje návrhy na zlepšení do budoucnosti. |
Klíčová slova: | Stravovací zařízení; Cestovní ruch; Provozní analýza |
Název práce: | Operational analysis of catering establishment in Greece |
---|---|
Autor(ka) práce: | Dušková, Veronika |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Netková, Jarmila |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of this bachelor thesis is to compose an operational analysis of a catering establishment in Greece including characteristics of the business, comparism to its competitors and menu analysis. The thesis is divided into five parts. The first part consists of general definitions of terms in catering industry. The second part focuses on providing with information about Greece, greek and cretan cuisine. The third chapter includes information about Crete and locality of the catering establishment together with competition analysis. The fourth part deals with business characteristic, menu analysis and SWOT analysis. The last chapter suggests possible improvements into the future. |
Klíčová slova: | Catering establishment; Tourism; Operational analysis |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 7. 10. 2013 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2014 |
Datum obhajoby: | 11. 6. 2014 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/44549/podrobnosti |