Transparentnost v krajské samosprávě: případová studie Středočeského kraje ve volebním období 2012 - 2016

Název práce: Transparentnost v krajské samosprávě: případová studie Středočeského kraje ve volebním období 2012 - 2016
Autor(ka) práce: Krejčová, Jitka
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vymětal, Petr
Oponenti práce: Paulenková, Kristína
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Hlavním cílem bakalářské práce je ukázat různé pohledy na transparentnost, s jakými problémy a aspekty může být spojována a na možnosti, kterými lze transparentnost podpořit. Na základě jednoho z aspektů transparentnosti, tedy zveřejňování informací o obchodních společnostech zřízených krajem nebo s jeho majetkovou účastí, si práce klade za cíl zjistit, v jakých obchodních společnostech členové zastupitelstva a rady Středočeského kraje působí a zdali nemůže docházet k potenciálnímu střetu zájmů. Práce je strukturována do tří kapitol. První kapitola se zabývá teoretickým vymezením pojmů, druhá organizacemi v České republice, které se problematice transparentnosti věnují. Třetí kapitola se zabývá analýzou účasti zastupitelů a radních Středočeského kraje v obchodních společnostech ve volebním období 2012 -- 2016.
Klíčová slova: Korupce; Střet zájmů; Transparentnost; Středočeský kraj
Název práce: Transparency in regional autonomy: a case study of the Central Bohemia Region during the electoral period 2012 - 2012
Autor(ka) práce: Krejčová, Jitka
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Vymětal, Petr
Oponenti práce: Paulenková, Kristína
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The main aim of the thesis is to demonstrate different views on transparency, problems and aspects that may be linked to it and the possibilities of strengthening transparency. Based on one of the aspects of transparency, that is publishing information about commercial companies founded by region or with its property participation, the thesis seeks to find out in which commercial companies the members of the regional assembly and the regional council of the Central Bohemia Region participate, and whether they can be in a conflict of interest. The thesis is structured into three chapters. The first one deals with theoretical definitions, the second one with organizations in the Czech Republic, which are dealing with the issue of transparency. The third chapter analyzes the participation of representatives and councilors of the Central Bohemia Region during the electoral period 2012 -- 2016 in commercial companies.
Klíčová slova: Central Bohemia Region; Corruption; Conflict of interest; Transparency

Informace o studiu

Studijní program / obor: Politologie/Politologie
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra politologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 9. 2013
Datum podání práce: 15. 5. 2014
Datum obhajoby: 10. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/44079/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: