Řízení programů

Název práce: Řízení programů
Autor(ka) práce: Kaňka, Josef
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Chocholatý, Drahomír
Oponenti práce: Beneš, Zbyněk
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Program management v oblasti projektového řízení představuje poměrně nový způsob řízení, který provazuje soulad jednotlivých projektů s organizační strategií. Při tvorbě optimálního portfolia projektů pro program vychází z podnikových cílů, požadovaných benefitů, z omezenosti disponibilních zdrojů, vztahů a souvislostí mezi jednotlivými projekty a v neposlední řadě i z očekávání zúčastněných stran. Jeho aplikace v organizaci může velmi výrazně zlepšit efektivitu a přehlednost nad přenosem podnikové vize na projektovou úroveň. První teoretická část porovnává projekt, program a portfolio a jejich životní cykly. Zbytek práce obsahuje metody používané k zavedení program managementu. Hlavním cílem této práce je poskytnout přehledné a ucelené informace o aplikaci program managementu a předvést základní praktiky jeho zavedení do čtenářovy organizace.
Klíčová slova: implementace; metodika; řízení portfolia; řízení programu; benefit; Program management,; projektové řízení; PgM
Název práce: Program management
Autor(ka) práce: Kaňka, Josef
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Chocholatý, Drahomír
Oponenti práce: Beneš, Zbyněk
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Program management in the field of project management presents relatively new management method that links the correspondence of the particular projects with an organization strategy. Formation of the optimal portfolio projects for program results from the company goals, desired benefits, from the limitation of available resources, relations and connections among particular projects, and last but not least, from expectations of stakeholders. Its application in the organization can expressively improve the efficiency and the transparency over transmission the vision of the company to project level. The first, theoretical part, compares project, program and portfolio and their lifecycles. Rest of work contains a methods used to implementation of program management. Main goal of this thesis is to provide overview information on this area and introduce basic practices how to implement program management to a reader's organization.
Klíčová slova: implementation; PgM; methodic; project management; benefit; Program management; portfolio management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 10. 2013
Datum podání práce: 15. 5. 2014
Datum obhajoby: 24. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/44340/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: