Strategická analýza

Název práce: Strategická analýza
Autor(ka) práce: Marjová, Miroslava
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: Koulová, Tereza
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá strategickou analýzou spoločnosti Hornbach Baumarkt CS spol. s r. o.. Práca je členená na teoretickú časť, ktorá obsahuje základné definície, metódy a nástroje strategickej analýzy. Tieto poznatky sú následne využité v praktickej časti práce. Po predstavení firmy je postupne analyzované vonkajšie a vnútorné prostredie podniku, ktorého súčasťou je PEST analýza a Porterov model piatich konkurenčných síl. Nasleduje členenie zdrojov podniku, finančná a portfólio analýza spoločnosti, ktorá je zameraná na stratégiu vlastných značiek. Zavŕšením je SWOT analýza, ktorá poukazuje na silné a slabé stránky firmy a zároveň odhaľuje príležitosti a hrozby, ktoré pôsobia na podnik z vonku. Práca končí navrhnutím strategických doporučení, ktoré vyplývajú z uskutočnenej strategickej analýzy.
Klíčová slova: strategická analýza; analýza okolia podniku; trh hobbymarketov; Hornbach
Název práce: Strategická analýza
Autor(ka) práce: Marjová, Miroslava
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: Koulová, Tereza
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá strategickou analýzou společnosti Hornbach Baumarkt CS spol. s r.. o .. Práce je členěna na teoretickou část, která obsahuje základní definice, metody a nástroje strategické analýzy. Tyto poznatky jsou následně využity v praktické části práce. Po představení firmy je postupně analyzovány vnější a vnitřní prostředí podniku, jehož součástí je PEST analýza a Porterův model pěti konkurenčních sil. Následuje členění zdrojů podniku, finanční a portfolio analýza společnosti, která je zaměřena na strategii vlastních značek. Završením je SWOT analýza, která poukazuje na silné a slabé stránky firmy a zároveň odhaluje příležitosti a hrozby, které působí na podnik z venku. Práce končí navržením strategických doporučení, které vyplývají z provedené strategické analýzy.
Klíčová slova: trh hobbymarketů; analýzy okolí podniku; Hornbach; strategická analýza
Název práce: Strategic analysis
Autor(ka) práce: Marjová, Miroslava
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: Koulová, Tereza
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis deals with strategic analysis of the company Hornbach Baumarkt CS, s.r.o. Thesis is divided into a theoretical part which contains basic definitions, methods and tools for strategic analysis. This knowledge are subsequently used in the practical part. After the company introducing, the external and internal environment of the company is gradually analyzed and includes a PEST analysis and Porter model of five competitive forces. I tis followed by a breakdown of business resources, financial and portfolio analysis of the company which is focused on a private label strategy. Completion is a SWOT analysis, which shows the strengths and weaknesses of company and also reveals the opportunities and threats that affect the company from the outside. Thesis ends by proposing strategic recommendations arising from the implementation of the strategic analysis.
Klíčová slova: market of hobby-markets; analysis of the company environment; Hornbach; Strategic analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 11. 2013
Datum podání práce: 14. 5. 2014
Datum obhajoby: 12. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/45606/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: