Analýza nákladů vynaložených při získávání a výběru zaměstnanců

Název práce: Analýza nákladov vynaložených pri získavaní a výbere zamestnancov
Autor(ka) práce: Žunkánová, Barbora
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca analyzuje proces získavania a výberu zamestnancov z hľadiska nákladov v konkrétnej spoločnosti, ktorá pôsobí na českom trhu. V práci sú využité metódy priraďovania nákladov prostým delením a pomerovými číslami a metóda kalkulácie. Pomocou týchto metód sú analyzované priemerné náklady na obsadenú pracovnú pozíciu s ohľadom na využitú metódu získavania a výberu zamestnancov. Cieľom práce je porovnanie interných a externých nákladov na tento proces a odporučenia managementu spoločnosti v otázke využívania externých spoločností pri získavaní a výbere zamestnancov. Analýza nákladov preukázala, že priemerné náklady na externé spoločnosti sú vyššie takmer vo všetkých skupinách nákladov, a preto je doporučené získavanie a výber zamestnancov vlastnými zdrojmi spoločnosti. V závere práce je vypracovaný referenčný program, ktorý by danej spoločnosti priniesol značnú finančnú úsporu, ak by touto metódou obsadili aspoň o 4 pracovné miesta viac ako v analyzovanom roku.
Klíčová slova: výber; získavanie; náklady; zamestnanci
Název práce: Analýza nákladů vynaložených při získávání a výběru zaměstnanců
Autor(ka) práce: Žunkánová, Barbora
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce analyzuje proces získávání a výběru zaměstnanců z hlediska nákladů v konkrétní společnosti, která působí na českém trhu. V práci jsou využité metody přiřazování nákladů prostým dělením a poměrovými čísly a metoda kalkulace. Pomocí těchto metod jsou analyzované průměrné náklady na obsazenou pracovní pozici s ohledem na využitou metodu získávání a výběru zaměstnanců. Cílem práce je porovnání interních a externích nákladů na tento proces a doporučení managementu společnosti v otázce využívaní externích společností při získávání a výběru zaměstnanců. Analýza nákladů prokázala, že průměrné náklady na externí společnosti jsou vyšší téměř ve všech skupinách nákladů, a proto je doporučené získávání a výběr zaměstnanců vlastními zdroji společnosti. V závěru práce je vypracovaný referenční program, který by dané společnosti přinesl značnou finanční úsporu, pokud by touto metodou obsadili alespoň o 4 pracovní místa více než v analyzovaném roce.
Klíčová slova: získávání; náklady; výběr; zaměstnanci
Název práce: Analysis of costs incurred during recruitment
Autor(ka) práce: Žunkánová, Barbora
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
In this Bachelor's thesis I am analysing the process of recruitment in terms of the costs in a particular company operating in the Czech Republic market. Different methods for allocation of the costs and also a calculation method are used. Based on these methods, the average costs of an occupied job position are analysed by taking into account methods used during recruitment and hiring of the employees. The aim of this thesis is at comparison between the internal and external costs of this process and the recommendations of the company's management regarding the use of external companies in this process. This analysis shows that the average costs of external companies are higher in almost all categories of costs. Therefore, it is recommended that management use their own methods of recruitment. In the end of this thesis, a referral program is proposed for the company which can bring considerable financial savings if the company hires for at least 4 more positions as in the analysed year.
Klíčová slova: employees; staff; recruitment; costs

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 11. 2013
Datum podání práce: 5. 5. 2014
Datum obhajoby: 5. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/45373/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: