Aplikace metody QFD ve vybrané organizaci

Název práce: Aplikace metody QFD ve vybrané organizaci
Autor(ka) práce: Vondráková, Radka
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Plášková, Alena
Oponenti práce: Kořánová, Helena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této diplomové práce je návrh zlepšení procesu poskytování vybrané služby, konkrétně výdeje jídel v menze AV Gastro nacházející se v areálu Vysoké školy ekonomické v Praze Žižkovu, pro zákazníky pomocí aplikace metody Quality Function Deployment (zkráceně QFD), která převádí požadavky zákazníků na měřitelné ukazatele a umožní nastavit jejich zlepšené hodnoty. K získání požadavků zákazníků menzy byla využita technika dotazování s využitím dotazníků v písemné a elektronické formě. Jedním z kroků metody je technické hodnocení znaků kvality, u kterého se využila metoda mystery shopping. Grafickým výstupem metody je soustava matic tzv. dům kvality. Na základě výstupů metody QFD byla navržena různá opatření vč. nástinu nákladů s nimi spojenými.
Klíčová slova: metoda QFD ; proces výdeje pokrmů ; požadavky zákazníků
Název práce: The application of the QFD method in the selected organization
Autor(ka) práce: Vondráková, Radka
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Plášková, Alena
Oponenti práce: Kořánová, Helena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this Master's Thesis is to propose improvement of the process of providing selected service, specifically serving food in the AV Gastro canteen located in the University of Economics, Prague Žižkov, for customers using the method Quality Function Deployment (QFD abbreviated), converts customer requirements into measurable indicators and set improved values. The interviewing technique based on use of questionnaires in written and electronic form was used to disclose customer requirements. One step of this method is the technical competitive assessment of functional requirements, the mystery shopping method was used for this. The graphical output of this method is the set of matrices called the house of quality. Various measures including the outline of associated costs were proposed based on outputs of QFD.
Klíčová slova: QFD method ; process of serving food ; customer requirements

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 10. 2013
Datum podání práce: 9. 4. 2014
Datum obhajoby: 11. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/44676/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: