Vyhodnocení a návrh možných CSR aktivit na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze

Název práce: Vyhodnocení a návrh možných CSR aktivit na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze
Autor(ka) práce: Bürgerová, Jana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Plášková, Alena
Oponenti práce: Hykš, Ondřej
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Vysoké školy by měly přispívat k výchově společensky odpovědných občanů, a to pomocí výuky a vlastního dobrého příkladu. Společensky odpovědné chování navíc přispěje ke zvýšení konkurenceschopnosti a posílení dobrého jména vysoké školy. Cílem této práce je provést analýzu společensky odpovědných aktivit včetně spokojenosti studentů s úrovní společenské odpovědnosti na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze a navrhnout možná zlepšení, která přispějí ke zlepšení reputace fakulty. Pro naplnění cíle bylo využito studium dokumentace fakulty a školy a realizace dotazníkového šetření mezi studenty. Na základě získaných dat bylo zjištěno, že fakulta realizuje celou řadu společensky odpovědných aktivit, které jsou studenty vnímány velmi pozitivně. Přesto bylo identifikováno několik příležitostí pro zlepšení, a to především v oblasti strategického řízení a komunikace.
Klíčová slova: sdílené hodnoty; společenská odpovědnost organizací; stakeholders; etika
Název práce: Analysis and Proposals of Possible CSR Activities at the Faculty of Business Administration of University of Economics, Prague
Autor(ka) práce: Bürgerová, Jana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Plášková, Alena
Oponenti práce: Hykš, Ondřej
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Universities should contribute to the education of socially responsible citizens. To accomplish this goal, universities focus on education and they set a good example. Furthermore socially responsible behaviour will increase competitiveness and it will strengthen the university image. The aim of this thesis is to analyse socially responsible activities including students' satisfaction with the level of social responsibility at the Faculty of Business Administration of University of Economics, Prague and to define possible improvements that will generate positive impact on Faculty's reputation. To reach the goal the study of Faculty's documents and the students' opinion survey were carried out. The results have shown that the Faculty performs a lot of socially responsible activities that are highly appreciated by students. Nevertheless some opportunities for improvement were identified especially in the field of strategic management and communication.
Klíčová slova: corporate social responsibility; shared values; stakeholders; ethics

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 24. 9. 2013
Datum podání práce: 24. 3. 2014
Datum obhajoby: 9. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/43967/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: