Řízení mezinárodních pracovních týmů

Název práce: Řízení mezinárodních pracovních týmů
Autor(ka) práce: Stará, Dominika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Nový, Ivan
Oponenti práce: Franková, Emilie
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení konkrétního mezinárodního pracovního týmu v rámci značky Bershka španělské společnosti Inditex. Cílem této diplomové práce je vyhodnocení stávající situace z pohledu práce manažera mezinárodního pracovního týmu Bershka a stanovení doporučení ke zlepšení s ohledem na specifické kulturní složení tohoto týmu. Teoretická část uvádí do problematiky pracovních týmů s důrazem na mezinárodní aspekt, zabývá se kulturní diverzitou a především kulturními dimenzemi G. Hofstedeho, E. T. Halla a F. Trompenaarse. V analytické části je poté pro svou vhodnost Hofstedeho dimenze využita k detailní analýze kultur členů týmu. Použité kvalitativní metody pozorování a řízené rozhovory slouží k ověření stanovených hypotéz a k navržení konkrétních doporučení pro efektivnější fungování multikulturního týmu Bershka.
Klíčová slova: F. Trompenaars; E. T. Hall; G. Hofstede; Kulturní dimenze; Kulturní diverzita; Mezinárodní pracovní tým
Název práce: Management of international working teams
Autor(ka) práce: Stará, Dominika
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Nový, Ivan
Oponenti práce: Franková, Emilie
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The Master's Thesis deals with a management of a particular multicultural team of Bershka division of Inditex company. The aim of the thesis is to evaluate the current situation from the view of the manager of the multicultural team of Bershka and to specify recommendations regarding the aspects of the specific cultural composition of the team. Theoretical part states a concept of working teams with the multicultural aspects, it deals with the cultural diversity and the cultural dimensions of G. Hofstede, E. T. Hall and F. Trompenaars. Analytical part involves the analysis of Hofstede's dimensions to define the cultural differences among the team members. To verify stated hypothesis, the qualitative methods of observation and personal interviews were used. The aim of the thesis is fulfilled by suggesting the specific recommendations for effective management of the team of Bershka.
Klíčová slova: F. Trompenaars; Cultural dimensions; Cultural diversity; International working team; E. T. Hall; G. Hofstede

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra psychologie a sociologie řízení

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 3. 2013
Datum podání práce: 23. 8. 2013
Datum obhajoby: 4. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/42014/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: