Bezobslužná instalace klientů pomocí nástroje Microsoft Deployment Toolkit

Název práce: Bezobslužná instalace klientů pomocí nástroje Microsoft Deployment Toolkit
Autor(ka) práce: Chmelař, Ondřej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Buchalcevová, Alena
Oponenti práce: Stehlík, Hynek
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato práce řeší praktickou přípravu prostředí pro automatizovanou bezobslužnou skriptovanou instalaci operačních systémů Windows a softwaru na nich především pomocí nástroje Microsoft Deployment Toolkit. Důraz je kladem na parametrizovatelnost a jednoduchost správy celého řešení, které může být prodáno jako hotový produkt. Vytyčený cíl byl splněn založením prázdného repositáře nasazení a následným importováním ovladačů, operačních, systémů, aplikací, aktualizací a databází instalovaných zařízení. Podařilo se mi dosáhnout vysoké úspěšnosti a v práci jsem vytvořil systém, který je funkční, snadno ovladatelný, plně parametrizovatelný a připravený do ostrého nasazení. Přínosem této práce je kromě kompletního řešení běžného podnikového problému také snaha o přiblížení skriptovaných instalací odborné veřejnosti, která soudě dle informací získaných v průběhu sběru informací, stále preferuje klonovací metody.
Klíčová slova: nasazování softwaru; skriptovaný; Microsoft Deployment Toolkit; Repositář nasazení; Software deployment; MDT; WDS
Název práce: Unattended clients‘ installation using Microsoft Deployment Toolkit
Autor(ka) práce: Chmelař, Ondřej
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Buchalcevová, Alena
Oponenti práce: Stehlík, Hynek
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis addresses the practical realization of environment for unattended automated scripted installation of Windows operating systems and software running on them mainly using Microsoft Deployment Toolkit. Emphasis is put on parameterization and management simplicity of the solution, which can be sold as a finished solution. My objective was met by creating empty Deployment Share, and then importing the drivers, operating systems, applications, updates and database with installed computers. I managed to achieve a high success rate and in this thesis, I've created system that is functional, easy to use, fully parameterized and ready to use in real world. The contribution of this work is in addition to a complete solution of the current business problem also trying to introduce bit deeply scripted installation to experts, which according to the experience gained during research, still prefers cloning methods.
Klíčová slova: WDS; MDT; scripted; Microsoft Deployment Toolkit; Software deployment

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 2. 2014
Datum podání práce: 5. 5. 2014
Datum obhajoby: 24. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/46695/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: