Výhody založení offshore společnosti

Název práce: Výhody založení offshore společnosti
Autor(ka) práce: Vlčková, Kateřina
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Filipová, Vladimíra
Oponenti práce: Drozen, František
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
V dnešní době společnosti i jedinci stále častěji vyhledávají způsoby, jimiž lze snížit daňovou povinnost. Každým rokem se proto zvyšuje zájem o daňové ráje. Založením offshore společnosti v daňovém ráji je možné docílit nižších odvodů na daně z příjmu právnických osob, jelikož tyto destinace většinou vybírají nízkou či nulovou daň z příjmu. Nízké daně z příjmu nejsou však jediný ukazatel, podle kterého by se společnosti měly o založení rozhodovat. Je nutné počítat i s dalšími náklady, které založení offshore společnosti doprovázejí. Cílem této práce je podat základní přehled o daňových rájích, jejich účelu, možnosti využití a zjistit do jaké míry jsou výhodné. Pomocí založení fiktivní společnosti v České republice a následných výpočtů daňové povinnosti v daňových rájích budou zjištěny rozdíly v daňové povinnosti mezi jednotlivými zeměmi. Sledovanými zeměmi jsou Lucembursko, Kypr, Britské Panenské ostrovy, Seychely a Bermudské ostrovy. Na základě výsledných výpočtu bude stanoveno, za jakých podmínek, je založení společnosti v daňovém ráji výhodné.
Klíčová slova: daň z příjmu právnických osob; smlouva o zamezení dvojího zdanění; daňová optimalizace; offshore společnost; daňové ráje; sazba daně
Název práce: Benefits of an Offshore Company Establishment
Autor(ka) práce: Vlčková, Kateřina
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Filipová, Vladimíra
Oponenti práce: Drozen, František
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
These days, companies and individuals often look for opportunities that will bring them lower liability of paying taxes. Every year, there is a higher number of companies interested in tax havens. By setting up an offshore company in one of the tax havens, it is possible to reach lower corporate income tax rates, as most of the tax havens provide international companies with lower or zero rates on income taxes. However, low income taxes are not the only indicator that should convince companies to establish themselves in these countries. It is important to take additional costs into account. The objective of this thesis is to provide a primary overview of tax havens, their purpose, specifics of their usage and to find out under which circumstances they can be beneficial. With the help of a fictional company established in the Czech Republic, calculations of tax liability in various havens will be presented. Measured countries are Luxembourg, Cyprus, British Virgin Islands, Seychelles and Bermuda. On the basis of final calculations, conditions suited for offshore company establishment will be suggested.
Klíčová slova: Double Tax Avoidance Agreement; tax rate; tax haven; tax liability; offshore company; income tax

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 10. 2013
Datum podání práce: 26. 5. 2014
Datum obhajoby: 16. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/44651/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: