Kvalita potravin na českém trhu a její vnímání spotřebiteli

Název práce: Kvalita potravin na českém trhu a její vnímání spotřebiteli
Autor(ka) práce: Nováček, Jiří
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Zeman, Jiří
Oponenti práce: Filipová, Alena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jak spotřebitelé vnímají kvalitu potravin na českém trhu. První kapitola definuje, co kvalita potravin znamená. Zabývá se legislativním rámcem bezpečnosti potravin, dále pak nutriční hodnotou a senzorickou kvalitou. Druhá a třetí kapitola jsou věnovány analýze značek kvality, respektive testů kvality potravin. Poslední čtvrtá kapitola prezentuje výsledky vlastního dotazníkového šetření.
Klíčová slova: bezpečnost potravin; testy kvality potravin; značky kvality; kvalita potravin
Název práce: Food quality on the Czech market and its perception by consumers
Autor(ka) práce: Nováček, Jiří
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Zeman, Jiří
Oponenti práce: Filipová, Alena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this bachelor thesis is to discover how consumers perceive food quality on the Czech market. The first chapter defines what food quality means, captures the legislative framework of food safety and explains nutritive value and sensory quality. The second and the third chapter are dedicated to the analysis of quality marks and tests of food quality, respectively. The last fourth chapter presents the results of the questionnaire survey.
Klíčová slova: food safety; food quality; tests of food quality; quality marks

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 6. 2013
Datum podání práce: 2. 5. 2014
Datum obhajoby: 24. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/43414/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: