Analýza hospodaření Jihočeského kraje se zaměřením na financování regionálního rozvoje, obnovu kulturních památek a rozvoj venkova

Název práce: Analýza hospodaření Jihočeského kraje se zaměřením na financování regionálního rozvoje, obnovu kulturních památek a rozvoj venkova
Autor(ka) práce: Dupalová, Veronika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Měrtlová, Libuše
Oponenti práce: Peková, Jitka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu hospodaření Jihočeského kraje, konkrétně na financování regionálního rozvoje, obnovu kulturních památek a rozvoj venkova. V analýze financování a hospodaření kraje v letech 2000 - 2013 z pohledu příjmů a výdajů pracuji se závěrečnými účty kraje. Je zde vidět rostoucí trend u příjmů i výdajů kraje. Na začátku zkoumaného období dochází především ke kladnému saldu. V další kapitole zkoumám poskytnuté dotace na regionální rozvoj, kdy nejvyšší položkou jsou vždy dotace na program rozvoje venkova. V poslední části se zaměřují na obnovu kulturních památek v Jihočeském kraji v období 2011 - 2013, nejvyšší množství prostředků je poskytováno na obnovu nemovitých kulturních památek.
Klíčová slova: Jihočeský kraj; Program obnovy venkova; regionální rozvoj
Název práce: Analysis of management of Jihočeský region (regional development funding, renovation of cultural monuments and country development)
Autor(ka) práce: Dupalová, Veronika
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Měrtlová, Libuše
Oponenti práce: Peková, Jitka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This master thesis is focused on analysis of management of Jihočeský region, especially regional development funding, renovation of cultural monuments and country development. In analysis of region's management and funding in 2000 -- 2013 period I work with closing accounts. You can see the growing trend of incomes and expenses of this region. At the start of this examining period of time total expenses are greater than incomes. Next chapter is about given grants for regional development, when the highest numbers are always grants for country development. In the last chapter I focus on renovation of cultural monuments in Jihočeský region 2011 -- 2013 period, when the highest numbers are grants for renovation of cultural real-estates.
Klíčová slova: country development; regional development; Jihočeský kraj

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomie a hospodářská správa/Regionální studia
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Národohospodářská fakulta
Katedra: Katedra regionálních studií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 19. 3. 2013
Datum podání práce: 25. 8. 2013
Datum obhajoby: 4. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/42376/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: