Analýza pracovní spokojenosti

Název práce: Analýza pracovnej spokojnosti
Autor(ka) práce: Bieliková, Liliana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Lorencová, Hana
Oponenti práce: Surynek, Alois
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto práce je získať obraz o stave pracovnej spokojnosti v spoločnosti XY, a. s. a tiež prehľad o faktoroch, s ktorými sú pracovníci spokojní, a ktoré faktory ich nútia cítiť sa nekomfortne a nespokojne. Na základe zistených skutočností z prevedenej analýzy a získaných teoretických znalostí, budú zostavené odporúčania, ktoré by mohli viesť k zlepšeniu stavu spokojnosti. Práca pozostáva z teoretickej, metodickej a praktickej časti. Teoretická časť je sústredená na objasnenie definície pracovnej spokojnosti a konkretizovanie faktorov, ktoré ju ovplyvňujú. V metodickej časti sú popísané spôsoby zberu dát a metódy vyhodnotenia údajov. Praktická časť je zameraná na aplikáciu nadobudnutých poznatkov pri vlastnej analýze údajov zozbieraných od respondentov spoločnosti XY, a. s. pomocou dotazníkového šetrenia.
Klíčová slova: faktor; pracovník; pracovná spokojnosť; dôležitosť
Název práce: Analýza pracovní spokojenosti
Autor(ka) práce: Bieliková, Liliana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Lorencová, Hana
Oponenti práce: Surynek, Alois
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této práce je získat obraz o stavu pracovní spokojenosti ve společnosti XY, a. s. a také přehled o faktorech, s nimiž jsou pracovníci spokojeni, a které faktory je nutí cítit se nekomfortně a nespokojeně. Na základě zjištěných skutečností z převáděné analýzy a získaných teoretických znalostí, budou sestaveny doporučení, které by mohly vést ke zlepšení stavu spokojenosti. Práce sestává z teoretické, metodické a praktické části. Teoretická část je soustředěna na objasnění definice pracovní spokojenosti a konkretizaci faktorů, které ji ovlivňují. V metodické části jsou popsány způsoby sběru dat a metody vyhodnocování dat. Praktická část je zaměřena na aplikaci získaných znalostí při vlastní analýze údajů shromážděných od respondentů společnosti XY, a. s. pomocí dotazníkového šetření.
Klíčová slova: pracovník; faktor; pracovní spokojenost; důležitost
Název práce: Analysis of job satisfaction
Autor(ka) práce: Bieliková, Liliana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Lorencová, Hana
Oponenti práce: Surynek, Alois
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of the thesis is to get an overview of job satisfaction in the company XY and to analyse the factors of work conditions the employees are satisfied with, and those which force them to feel uncomfortable and dissatisfied. Based on the surveyed data, as well as theoretical knowledge, some useful recommendations will be proposed. These could lead to an improvement in job satisfaction in the company. The thesis consists of theoretical, methodological and practical part. The theoretical part is focused on clarifying the definition of job satisfaction and defining the factors that affect it. In the methodological part, the acquisition of requested data and methods of data processing are described. The practical part is focused on an implementation of acquired knowledge in my own analysis. Required data will be collected by a questionnaire.
Klíčová slova: Employee; Job Satisfaction; Importance; Factor

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra psychologie a sociologie řízení

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 3. 1. 2014
Datum podání práce: 26. 5. 2014
Datum obhajoby: 11. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/46351/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: