Osobnostní typy v týmové práci

Název práce: Osobnostné typy v tímovej práci
Autor(ka) práce: Slováková, Michaela
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Franková, Emilie
Oponenti práce: Králová, Tereza
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom bakalárskej práce je analýza názorov a postojov študentov k tímovej práci na Fakulte podnikohospodárskej na Vysokej škole ekonomickej v Prahe. Analýza sa zameriava na zistenie miery pociťovania bariér tímovej práce a preferencií študentov s ohľadom na ich rozdelenie do dvoch osobnostných typov -- introvert a extravert. Práca je členená na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti sú vysvetlené základné pojmy týkajúce sa osobnosti a tímovej práce. V praktickej časti je vykonaný výskum pomocou kvantitatívnej analýzy, pričom zber údajov je realizovaný formou dopytovania výskumnej vzorky. Na základe zistených údajov sú na záver navrhnuté odporúčania pre študentov pracujúcich v tíme ako aj pre vyučujúcich, ktorí používajú tímovú prácu ako jednu z metód výučby.
Klíčová slova: introvert; tím; osobnosť; tímová práca; extravert
Název práce: Osobnostní typy v týmové práci
Autor(ka) práce: Slováková, Michaela
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Franková, Emilie
Oponenti práce: Králová, Tereza
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce je analýza názorů a postojů studentů k týmové práci na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze. Analýza se zaměřuje na zjištění míry pociťování bariér v týmové práci a preference studentů s ohledem na jejich rozdělení do dvou osobnostních typů - introvert a extravert. Práce je členěna na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vysvětlené základní pojmy týkající se osobnosti a týmové práce. V praktické části je vykonán výzkum pomocí kvantitativní analýzy, přičemž sběr dat je realizován formou dotazování výzkumného vzorku. Na základě získaných údajů jsou na závěr navrhnutá doporučení pro studenty pracující v týmu a stejně tak i pro vyučující, kteři používají týmovou práci jako jednu z metod výuky.
Klíčová slova: extravert; introvert; osobnost; tým; týmová práce
Název práce: Personality types in teamwork
Autor(ka) práce: Slováková, Michaela
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Franková, Emilie
Oponenti práce: Králová, Tereza
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of the Bachelor's Thesis is to analyse the opinions and attitudes to teamwork expressed by students of the Faculty of Business Administration at the University of Economics in Prague. The analysis focuses on detection of barriers perceived in teamwork and the preferences of students according to their division into two basic personality types -- introvert and extravert. The thesis consists of the theoretical and practical part. In theoretical part, basic terms related to personality and teamwork are explained. The practical part focuses on the research carried out by quantitative analysis based on the data collected by a questionnaire. At the conclusion, recommendations for the students working in teams as well as for teachers using teamwork as the method of teaching are designed.
Klíčová slova: teamwork; personality; introvert; extravert; team

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra psychologie a sociologie řízení

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 1. 2014
Datum podání práce: 20. 5. 2014
Datum obhajoby: 11. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/46170/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: