Kvantifikace dopadů zavedení jednoho inkasního místa

Název práce: Kvantifikace dopadů zavedení jednoho inkasního místa
Autor(ka) práce: Boreš, Martin
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Tepperová, Jana
Oponenti práce: Finardi, Savina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
V diplomové práci "Kvantifikace dopadů zavedení jednoho inkasního místa" se čtenář seznámí s dopady realizace druhé fáze jednoho inkasního místa -- zákona o veřejných pojistných a správě daně z příjmů fyzických osob a některých ustanovení zákona o změně zákonů související se zřízením jednoho inkasního místa a dalších změnách daňových a pojistných zákonů. První deskriptivní část je věnována vývoji realizace projektu jednoho inkasního místa jako celku. Hlavním cílem práce je identifikace dopadů na jednotlivé skupiny poplatníků při plné realizaci druhé fáze jednoho inkasního místa. Zpracováním získaných informací jsem dospěl k hlavnímu závěru, že plná realizace druhé fáze jednoho inkasního místa v sobě nese snížení daňové zátěže pro soby samostatně výdělečně činné, zvýšení daňové zátěže pro osoby bez zdanitelných příjmů a poté rovněž přesun daňové zátěže ze zaměstnavatele na zaměstnance.
Klíčová slova: zákon o veřejných pojistných; jedno inkasní místo; daň z příjmů; sociální zabezpečení; veřejné zdravotní pojištění
Název práce: Quantifying the impacts of introducing a Single Collection Point
Autor(ka) práce: Boreš, Martin
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Tepperová, Jana
Oponenti práce: Finardi, Savina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
In this diploma thesis, "Quantifying the impacts of implementation of the second phase of the introduction of a Single Collection Point", the reader will become familiar with the impacts of the implementation of the second phase of a Single Collection Point - the law on public insurance and administration of income tax of individuals and some provisions of the Act to amend the Acts relating to the establishment of a Single Collection Point and other changes in tax and insurance laws. The first descriptive part is devoted to the development of the project "Single Collection Point" as a whole. The main goal of this work is to identify the impacts on different groups of taxpayers because of the full implementation of the second phase of a Single Collection Point. Processing of the obtained information, I come to the main conclusion that the full implementation of the second phase of a Single Collection Point entails a reduction in the tax burden for the self-employed people, increase the tax burden for the people without taxable income and then also shift the tax burden from the employer to the employee.
Klíčová slova: health insurance; the law on public insurance; income tax; social security; Single Collection Point

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Zdanění a daňová politika
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra veřejných financí

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 31. 10. 2012
Datum podání práce: 30. 1. 2013
Datum obhajoby: 10. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/40117/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: