Gastroturismus - aktuální trend v současném turismu

Název práce: Gastroturismus - aktuální trend v současném turismu
Autor(ka) práce: Šejdová, Barbora
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Tyslová, Irena
Oponenti práce: Tittelbachová, Šárka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářské práce se zabývá gastroturismum, jakožto novým směrem turismu. Vychází z definic daného oboru a jako vědeckou metodu používá rešerši odborné literatury a statistických údajů. Zaměřena je na zařazení pojmu v rámci typologie turismu. Řešena je problematika dopadu turismu na ekonomiku i úloha multiplikačních efektů v rámci obecné tématiky. Praktická část se zaobírá gastroturismem a jeho pojetím v Rakousku. Nejprve je rozebírána obecná problematika rakouského turismu, s tématy soustředícími se na způsob prezentace státu v rámci turismu. Dále je zpracována značka turismu "Dovolená v Rakousku" pod níž spadají rovněž témata zabývající se gastronomickým trhem, rakouským gastroturismem a iniciativou Genuss Region Österreich.
Klíčová slova: turismus; gastroturismus; multiplikační efekty
Název práce: Culinary tourism- the current trend in contemporary tourism
Autor(ka) práce: Šejdová, Barbora
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Tyslová, Irena
Oponenti práce: Tittelbachová, Šárka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis deal with culinary tourism, as a new trend of tourism. Based on the definition of the field uses the scientific method of bibliographic search and statistical data. It focuses on the concept of inclusion in the typology of tourism. It issues the impact of tourism on the economy and the role of multiplier effects within the general theme. The practical part deals with culinary tourism and it's conception in Austria. First general issues of Austrian tourism are analyzed, with topics centered on the presentation of the state in the context of tourism. Next the tourism brand "Holidays in Austria" is processed which also fall under the topics on the gastronomic market, culinary tourism in Austria and the initiative Genuss Region Österreich.
Klíčová slova: culinary tourism; multiply efects; tourism

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 10. 2013
Datum podání práce: 1. 6. 2014
Datum obhajoby: 24. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/44409/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: