Ocenení společnosti Autocentrum Olomouc s.r.o

Název práce: Ocenenie spoločnosti Autocentrum Olomouc s.r.o
Autor(ka) práce: Trnovec, Martin
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Krabec, Tomáš
Oponenti práce: Menčlová, Barbora
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto práce je odhadnutie fair value spoločnosti Autocentrum Olomouc s.r.o., predajcu nových a ojazdených vozidiel, pomocou výnosovej metódy DCF Entity. Po krátkom predstavení je vypracovaná strategická analýza, ktorá určí výnosový potenciál podniku, na základe ktorého bude možné odhadnúť tržný podiel a výšku tržieb pre budúcnosť. Pomocou jej záverov a záverov finančnej analýzy, ktorá hodnotí finančné zdravie, bude overený koncept going concern, nutný pre výnosové ocenenie. Nasleduje prognóza generátorov hodnoty a zostavenie finančného plánu, z ktorého vzídu voľné peňažné toky potrebné pre ocenenie pomocou DCF Entity. V závere je na základe predošlých výpočtov a analýz odhadnutá hodnota fair value podniku.
Klíčová slova: EVA Entity; DCF Entity; ocenenie podniku
Název práce: Ocenení společnosti Autocentrum Olomouc s.r.o
Autor(ka) práce: Trnovec, Martin
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Krabec, Tomáš
Oponenti práce: Menčlová, Barbora
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této práce je odhadnutí fair value společnosti Autocentrum Olomouc s.r.o., prodejce nových a ojetých vozidel, pomocí výnosové metody DCF Entity. Po krátkém představení je vypracována strategická analýza, která určí výnosový potenciál podniku, na základě kterého bude možné odhadnout tržní podíl a výšku tržeb v budoucnu. Pomocí jejích závěrů a závěrů finanční analýzy, která hodnotí finanční zdraví podniku, bude ověřený koncept going koncern, nutný pro výnosové ocenění. Následuje prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu, ze kterého vzejdou volné peněžní toky, potřebné pro ocenění pomocí metody DCF Entity. Na závěr je na základě předešlých výpočtů a analýz odhadnutá fair value podniku.
Klíčová slova: EVA Entity; DCF Entity; ocenení podniku
Název práce: Valuation of company Autocentrum Olomouc s.r.o
Autor(ka) práce: Trnovec, Martin
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Krabec, Tomáš
Oponenti práce: Menčlová, Barbora
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The focus of this master thesis is to estimate the fair value of the company Autocentrum Olomouc s.r.o., new and used cars dealership, using revenue method DCF Entity. After short introduction, strategic analysis is elaborated to assess revenue potential of the company and to estimate its future market share and future revenues. Conclusions made in strategic and financial analysis, which takes place to assess financial health, will help to verify going concern necessary for choosing revenues based valuation methods. Creating of the value generators follows, what leads to preparing of the financial plan for the following years. From these plans, it will be able to calculate free cash flow, which is needed for the valuation using DCF Entity method. Final value of the company is estimated from previous analysis at the end of the thesis.
Klíčová slova: business valuation; EVA Entity; DCF Entity

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance a oceňování podniku
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 10. 2013
Datum podání práce: 30. 5. 2014
Datum obhajoby: 27. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/44508/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: