Analýza procesu transformace České republiky - silné a slabé stránky
Název práce: | Analýza procesu transformace České republiky - silné a slabé stránky |
---|---|
Autor(ka) práce: | Hlaváčková, Lenka |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Klosová, Anna |
Oponenti práce: | Kunc, Vilém |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této práce je posouzení positivních a negativních aspektů ekonomického transformačního procesu, který se v České republice odehrával po sametové revoluci roku 1989. Hodnocení tohoto ekonomického úkazu je ukončeno rokem 2003, respektive přistoupením země k Evropské unii v roce 2004. Text nejprve popisuje výchozí podmínky, které byly určující pro následný přechod od ekonomiky centrálně plánované k ekonomice tržní. Následně podává přehled ekonomického a politického vývoje ve sledovaném období. Nakonec rozebírá hlavní ekonomická opatření české transformace, totiž liberalizaci cen, liberalizaci zahraničního obchodu a privatizaci. Posledně jmenované je věnován značný prostor vzhledem k nezbytnosti soukromého vlastnictví pro tržní základ evoluce ekonomiky. |
Klíčová slova: | privatizace; liberalizace; transformace; Česká republika |
Název práce: | Analysis of the Transformation Process in the Czech Republic - Strengths and Weaknesses |
---|---|
Autor(ka) práce: | Hlaváčková, Lenka |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Klosová, Anna |
Oponenti práce: | Kunc, Vilém |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | |
Klíčová slova: |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra mezinárodního podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 21. 11. 2007 |
---|---|
Datum podání práce: | 21. 11. 2007 |
Datum obhajoby: | 24. 1. 2008 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/6994/podrobnosti |