Poskytování cestovních náhrad zaměstnancům v podnikatelské sféře

Název práce: Poskytování cestovních náhrad zaměstnancům v podnikatelské sféře
Autor(ka) práce: Strnadová, Martina
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Polák, Martin
Oponenti práce: Roubíčková, Jaroslava
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce "Poskytování cestovních náhrad zaměstnancům v podnikatelské sféře" je definovat jednotlivé pojmy cestovních náhrad a na příkladech názorně ukázat praktický výpočet a zaúčtování a zhodnotit dopad cestovních náhrad na základ daně a daň z příjmu zaměstnavatele v soukromém sektoru i zaměstnance. První kapitola se zabývá právní úpravou cestovních náhrad a definováním základních pojmů. V následující kapitole nalezneme podmínky pro konání pracovní cesty. V kapitole třetí jsou rozebrány jednotlivé cestovní náhrady, které se týkají tuzemské nebo zahraniční pracovní cesty. Čtvrtá kapitola se věnuje činnostem, které je zaměstnanec povinen udělat po návratu ze služební cesty. Posledních dvě kapitoly teoretické části jsou věnovány účtování o cestovních náhradách a daňovým souvislostem. V praktické části je na příkladech ukázána celá agenda cestovních náhrad.
Klíčová slova: účtování; ubytovací výdaje; stravné; pracovní cesta; jízdní výdaje; daňová uznatelnost; cestovní náhrady
Název práce: Travel expenses reimbursement to employees in the private sector
Autor(ka) práce: Strnadová, Martina
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Polák, Martin
Oponenti práce: Roubíčková, Jaroslava
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this thesis "Travel expenses reimbursement to employees in the private sector" is to define each individual term of the travel expenses reimbursement and offer practical examples in order to demonstrate their calculation and accounting, and thus assess the impact of reimbursements to the tax base and income tax, not only for the employer but also for the employee. The first chapter describes the legal norms of travel expenses and defines key terms of the subject. The second chapter illustrates the conditions of work-related travel. The third chapter analyzes all travel cost reimbursement, both domestic and international. The fourth chapter is devoted to operations which have to be done by the employee upon returning from a business trip. The last two chapters of the theoretical part are devoted to accounting of travel costs and the related tax issues. There are examples used to illustrate an entire agenda of travel reimbursement in the practical part of the thesis.
Klíčová slova: accounting; Travel expenses; accommodation expenses; subsistence payments; business trips; driving expenses; tax deductibility

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Účetnictví a finanční řízení podniku
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra finančního účetnictví a auditingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 1. 2012
Datum podání práce: 31. 8. 2014
Datum obhajoby: 8. 9. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/35628/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: