Režim řízení populace a jeho dopady na socioekonomický rozvoj státu Guernsey

Název práce: Režim riadenia populácie a jeho dopady na socioekonomický rozvoj štátu Guernsey
Autor(ka) práce: Petrus, Ján
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Vláčil, Jan
Oponenti práce: Matula, Miloš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa orientuje na charakteristiku štátu Guernsey, ktorý je napriek svojej veľkosti mimoriadne prosperujúcou ekonomikou a významným finančným centrom s vysokou kvalitou života. V dôsledku atraktivity krajiny a vysokej hustote osídlenia, Guernsey signifikantne reguluje veľkosť a do značnej miery aj štruktúru svojej populácie mechanizmom kontroly bývania a imigračnej politiky. Tento mechanizmus však vplyvom širších aj užších súvislostí nie je dizajnovaný pre trvalú udržateľnosť optimálnej veľkosti a štruktúry obyvateľstva tak, by bola zachovaná prosperita a rozvoj krajiny. Cieľom diplomovej práce je preto analýza špecifického legislatívneho modelu kontroly bývania, ktorým v súčasnosti Guernsey reguluje štruktúru a stav obyvateľstva a analýza pripravovaných zmien v podobe nového mechanizmu riadenia populácie, ktorý má nahradiť pôvodný systém od roku 2018.
Klíčová slova: kontrola bývania; riadenie populácie; Guernsey
Název práce: Režim řízení populace a jeho dopady na socioekonomický rozvoj státu Guernsey
Autor(ka) práce: Petrus, Ján
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Vláčil, Jan
Oponenti práce: Matula, Miloš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se orientuje na charakteristiku státu Guernsey, který je navzdory své velikosti mimořádně prosperující ekonomikou a významným finančním centrem s vysokou kvalitou života. V důsledku atraktivity krajiny a vysoké hustotě osídlení, Guernsey signifikantně reguluje velikost a do značné míry i strukturu své populace mechanismem kontroly bydlení a imigrační politiky. Tento mechanismus však vlivem širších i užších souvislostí není designován pro udržitelnost optimální velikosti a struktury obyvatelstva tak, by byla zachována prosperita a rozvoj země. Cílem diplomové práce je proto analýza specifického legislativního modelu kontroly bydlení, kterým v současnosti Guernsey reguluje strukturu a stav obyvatelstva a analýza připravovaných změn v podobě nového mechanismu řízení populace, který má nahradit původní systém od roku 2018.
Klíčová slova: Guernsey; řízení populace; kontrola bydlení
Název práce: Population managament regime of The state of Guernsey and its impact on socioeconomic development
Autor(ka) práce: Petrus, Ján
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Vláčil, Jan
Oponenti práce: Matula, Miloš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diploma thesis focuces on the characteristics of State of Guernsey that is despite its size extremely prosperous economy and a considerable financial center with a high quality of life. Due to the attractiveness of the country and high population density, Guernsey significantly regulates the size and make up of its population by a housing control and immigration policy mechanism. This mechanism due to the broader and narrower context has not been designed for optimal sustainability of size and structure of the population aiming at maintaining prosperity and development of the country. The aim of the thesis is therefore the analysis of specific legislative housing control model, by which the States of Guernsey currently regulate the size and make up of its population and analysis of upcoming changes introducing a new population management regime to replace the original system by the year 2018, respectively.
Klíčová slova: population managment; Guernsey; housing control

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomie a hospodářská správa/Veřejná správa
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Národohospodářská fakulta
Katedra: Katedra práva

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 5. 2014
Datum podání práce: 21. 8. 2014
Datum obhajoby: 2. 10. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/47833/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: