Řízení pracovního výkonu v činoherní a muzikálové sféře

Název práce: Řízení pracovního výkonu v činoherní a muzikálové sféře
Autor(ka) práce: Sovová, Andrea
Typ práce: Disertační práce
Vedoucí práce: Němec, Otakar
Oponenti práce: Riedlbauch, Václav; Černoch, Felix
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tématem disertační práce je řízení pracovního výkonu v činoherní a muzikálové sféře. Cílem práce je vytvoření modelu řízení pracovního výkonu pro tuto sféru, na jehož základě bude možné řešit problémy spjaté s řízením pracovního výkonu v rámci přípravy divadelní inscenace. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a empirickou. Teoretická část se věnuje trendům a postupům v řízení lidských zdrojů, problémům a výzvám v řízení lidských zdrojů, vývoji role personalisty a problematice řízení pracovního výkonu obecně. Dále se tato část zabývá managementem v sektoru kultury, řízením lidských zdrojů v divadle, analýzou aktivit v období zkoušek nové inscenace a výkonem v činoherní a muzikálové sféře. Empirická část zahrnuje analýzu kvalitativního výzkumu, návrh modelu řízení pracovního výkonu a jeho ověření prostřednictvím kvalitativních expertních odhadů. Důležitá zjištění (činnosti, v nichž se řízení pracovního výkonu v činoherní a muzikálové sféře projevuje, nejčastější problémy řízení pracovního výkonu v činoherní a muzikálové sféře a návrhy jejich řešení atd.) shrnuje závěr disertační práce.
Klíčová slova: řízení lidských zdrojů; činoherní a muzikálová sféra; řízení pracovního výkonu; kulturní sektor
Název práce: Performance Management in Drama Theatre and Musical Theatre Sphere
Autor(ka) práce: Sovová, Andrea
Typ práce: Dissertation thesis
Vedoucí práce: Němec, Otakar
Oponenti práce: Riedlbauch, Václav; Černoch, Felix
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Doctoral thesis deals with the performance management in drama theatre and musical theatre sphere. The dissertation aims to create a model of performance management for the sphere as a problem solving tool related to the performance management during the rehearsal period. The paper is divided into two parts, theoretical and empirical. Theoretical part deals with current trends and methods, problems and challenges of HR Management, evolving role of HR professionals and issue of performance management in general. Furthermore, the part deals with management of the cultural sector, human resources management in a theatre, activities of the rehearsal period and with performance in the drama theatre and musical theatre sphere. Empirical part comprises an analysis of the qualitative research, design of the performance management model and model verification via expert estimates. Important findings (such as activities significant for the performance management in the drama theatre and musical theatre sphere, the most common problems of the performance management in the sphere and their solution proposals etc.) are summarized in the conclusion of the doctoral thesis.
Klíčová slova: Cultural Sector; Performance Management; Drama Theatre and Musical Theatre Sphere; Human Resource Management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Doktorský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ph.D.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 10. 2010
Datum podání práce: 15. 3. 2014
Datum obhajoby: 1. 10. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/27984/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: