SEO analýza vybraného webu

Název práce: SEO analýza vybraného webu
Autor(ka) práce: Hošták, Miroslav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Sova, Martin
Oponenti práce: Böhmová, Lucie
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou optimalizácie webových stránok pre vyhľadávacie nástroje. Výsledkom práce je vytvorenie kontrolného zoznamu obsahujúceho SEO faktory, ktorý je možné používať pri kontrole optimalizácie menších webových stránok, slúžiacich na prezentáciu živnostníkov a malých podnikateľov alebo podľa neho pri optimalizácii postupovať. Práca sa delí na teoretickú a praktickú časť, teoretická časť obsahuje prvú až tretiu kapitolu a praktická štvrtú a piatu. Prvá kapitola sa venuje charakteristike SEO podľa viacerých názorových smerovaní, popisuje rozdelenie SEO techník na etické a neetické, komentuje celkový význam a prínos SEO, venuje sa jej histórii a popisuje jej vzťah k online marketingu. Druhá kapitola je zameraná na súčasnú situáciu, v ktorej sa SEO nachádza, zaoberá sa súvisiacimi trendmi vývoja webových stránok a popisuje ich vzájomné ovplyvnenie sa s algoritmami vyhľadávacích nástrojov, zvlášť Google vyhľadávača a načrtá prognózu budúceho smerovania SEO. Tretia kapitola dopĺňa informácie o vyhľadávaní na webe, konkrétne sa venuje charakteristikám a rozdeleniu rôznych typov vyhľadávacích nástrojov, popisuje, aké faktory ovplyvňujú indexovateľnosť webových stránok a podrobne sa zameriava na vyhľadávač Google, charakterizuje ho a vysvetľuje princípy, ktorým jeho fungovanie podlieha. Prvá kapitola praktickej časti práce -- štvrtá, sa zaoberá priamo tvorbou kontrolného zoznamu slúžiaceho na SEO optimalizáciu stránok. Popisuje dôvody a spôsob, akým bol tento zoznam zostavený a vysvetľuje a obhajuje zaradenie jeho jednotlivých súčastí -- SEO faktorov. Tiež sa venuje rozdeleniu, kvalite a váhe jednotlivých faktorov. Piata kapitola pojednáva o praktickej aplikácii kontrolného zoznamu na konkrétnom príklade vybraného webu. Obsahuje popis vybraného webu a výsledky analýzy na ňom uskutočnenej. Vysvetľuje zapracovanie vybraných SEO faktorov do revitalizácie webu a hodnotí ich úspešnosť. Záver práce je venovaný zhodnoteniu celkového prínosu kontrolného zoznamu, ktorého význam a efektivitu podporujú doložené praktické zistenia.
Klíčová slova: indexovanie; vyhľadávací nástroj; SEO analýza; SEO; Google; SEO faktory
Název práce: SEO analýza vybraného webu
Autor(ka) práce: Hošták, Miroslav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Sova, Martin
Oponenti práce: Böhmová, Lucie
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá problematikou optimalizace webových stránek pro vyhledávací nástroje. Výsledkem práce je vytvoření kontrolního seznamu obsahujícího SEO faktory, které je možné používat při kontrole optimalizace menších webových stránek sloužících k prezentaci živnostníků a malých podnikatelů nebo podle něho při optimalizaci postupovat. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část, teoretická část obsahuje prvou až třetí kapitolu a praktická čtvrtou a pátou. První kapitola se věnuje charakteristice SEO podle různých názorových směrů, popisuje rozdělení SEO technik na etické a neetické, komentuje celkový význam a přínos SEO, věnuje se její historii a popisuje její vztah k online marketingu. Druhá kapitola je zaměřená na současnou situaci, ve které se SEO nachází, zabývá se souvisejícími trendy vývoje webových stránek a popisuje jejich vzájemné ovlivnění se s algoritmy vyhledávacích nástrojů, zvlášť Google vyhledávače. Rovněž načrtá prognózu budoucího směřování SEO. Třetí kapitola doplňuje informace o vyhledávání na webu, konkrétně se věnuje charakteristikám a rozdělení různých typů vyhledávacích nástrojů, popisuje jaké faktory ovlivňují indexovatelnost webových stránek a podrobně se zaměřuje na vyhledávač Google. Charakterizuje ho a vysvětluje principy, kterým jeho fungování podléhá. První kapitola praktické časti práce -- čtvrtá, se zabývá přímo tvorbou kontrolního seznamu sloužícího k SEO optimalizaci stránek. Popisuje důvody a způsob, jakým byl tento seznam sestavěný a vysvětluje a obhajuje zařazení jeho jednotlivých součástí -- SEO faktorů. Také se věnuje rozdělení, kvalitě a váze jednotlivých faktorů. Pátá kapitola pojednává o praktické aplikaci kontrolního seznamu na konkrétním příkladu vybraného webu. Obsahuje popis vybraného webu a výsledky analýzy na něm uskutečněné. Vysvětluje zapracování vybraných SEO faktorů do revitalizace webu a hodnotí jejich úspěšnost. Závěr práce je věnovaný zhodnocení celkového přínosu kontrolního seznamu, kterého význam a efektivitu podporují doložené praktické zjištění.
Klíčová slova: Google; SEO analýza; indexování; vyhledávací nástroj; SEO faktory; SEO
Název práce: SEO analysis of the selected site
Autor(ka) práce: Hošták, Miroslav
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Sova, Martin
Oponenti práce: Böhmová, Lucie
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The bachelor thesis is dealing with problematic of website optimization for search engines. The result of the thesis is a creation of a control list that includes SEO factors that would be possible to use for controlling optimization of a smaller websites that are utilised for presentation purposes of tradesmen and small enterprises or alternatively, proceed accordingly to that when optimizing. Thesis is divided into theoretical and practical part, theoretical part includes first to third chapters and practical fourth and fifth. First chapter is dealing with SEO characteristics based on multiple opinion routings, describes division of SEO techniques into ethical and unethical, comments overall significance and addition of SEO, deals with its history and describes its relationship with online marketing. Second chapter is focused on present state of SEO, deals with relevant trends of website development and describes their mutual influence with algorithms of search engines, mostly Google search engine and sketches a prognosis of future direction of SEO. Third chapter adds information about web searching, specifically discusses characteristics and division of various types of search engines, describes what factors influences indexing ability of web sites and focuses in detail on Google search engine, characterises it and explains its underlying principles. First chapter of practical part of the thesis -- fourth, directly deals with creation of controlling list that serves for SEO optimisation of web sites. Describes reasons and a mode, by which was this list compelled and explains and advocates enlistment of its specific parts -- SEO factors. Further on, deals with division, quality and weights of specific factors. Fifth chapter deals with practical application of a control list on a specific example of a selected web site. Includes a description of a selected web site and results of an analysis conducted on it. Explains inclusion of selected SEO factors into a revitalisation of a web site and rates their success. Conclusion of work is related to assessment of overall value addition of a control list, of which significance and effectivity is supported by included practical findings.
Klíčová slova: Google; search engine; SEO factors; SEO analysis; crawling; SEO

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 17. 10. 2013
Datum podání práce: 8. 12. 2014
Datum obhajoby: 10. 2. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/45006/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: